Happy birthday Alex Bent

Facebookrssmail

Alex Bent is geboren op 31 januari 1993 in Oakland, Californië en is een Amerikaanse drummer die vooral bekend is als de huidige drummer voor Trivium, Brain Drill, Arkaik en Dragonlord. Hij is tevens de voormalige drummer voor Battlecross en speelde live met Testament in 2015.

Toen Alex Bent 11 werd vroeg hij zijn vader om zijn oude drumstel te monteren. Nadat hij zichzelf in een jaar tijd het spelen van de drums had aangeleerd, nam hij deel aan drumwedstrijden en deed hij auditie bij verschillende muziekensembles. Toen Alex Bent 15 werd, trad hij op met de Marching Band, Concert Band, Jazz Band, Modesto Junior College Jazz Band en andere lokale muziekgroepen. In die 3 jaar nam hij deel aan het Guitar Center Drum Off en bracht het tot de Regionale Finale.

In 2011 trad de percussionist toe tot Arkaik, tourde hij met Decrepit Birth in 2012 en werd hij een vaste lid van Brain Drill en Dragonlord in 2015. In april 2015 stelde de Amerikaa metal-band Battlecross Alex Bent aan voor hun “Summer Of Doom-tour”. Later dat jaar verving Alex Bent tijdelijk Testament’s Gene Hoglan.

Op aanraden van producer Mark Lewis vroeg Trivium Alex auditie te doen ter vervanging van de vertrekkende sessie-drummer Paul Wandtke. In januari 2017 bevestigde Trivium Bent als drummer voor hun Europese tournee van februari 2017.,

RockMuZine feliciteert Alex Bent met zijn 26ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ