Doro Pesch – Love’s Gone To Hell

Facebookrssmail

Doro - Love's Gone To Hell - ArtworkDoro Pesch behoeft natuurlijk geen introductie, de heavy metal diva ooit begonnen in de jaren 80 met Warlock heeft al menig mannenhart gestolen. Na vele personele wijzigingen binnen Warlock, bleef Doro Pesch als enige originele lid over. Na een wijziging van platenmaatschappij, werd het vijfde album in 1989 onder de naam Doro uitgebracht, omdat de oude maatschappij de rechten op de oude naam, Warlock, had.

Inmiddels heeft Doro zo’n 12 albums uitgebracht na warlock en heeft de band sinds de release van ‘Raise Your Fist’ een platen contract getekend bij Nuclear Blast. Via dit label verschijnt, als voorloper op het nieuwe album dat ergens dit jaar zal verschijnen, de EP ‘Love’s Gone To Hell’

‘Love’s Gone to Hell’ is een klassieke “power ballad” verhaald over een een mislukte liefdes affaire en de daarop volgende eenzaamheid. Een nummer zoals we dat van Doro gewend zijn, niets meer of minder. ‘It Still Hurts’ is een duet met de vorig jaar overleden metal legende Lemmy Kilmister. Een ballade met gevoelige zangpartijen van Lemmy, een nummer uitgebracht als eerbetoon aan de vriendschap tussen Lemmy en Doro Pesch.

De EP wordt aangevuld met twee live nummers ‘Rock Till Death’ van het laatste album ‘Raise Your Fist’ en ‘Save My Soul’ van her eerste officiële Doro album ‘Force Majeure’. Twee nummers die een mooie tijdlijn van weergeven van Pesch en haar bandleden.

Een aardige EP, de meerwaarde voor de verzamelaar is vooral het duet met Lemmy.

(7/10, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Love’s Gone To Hell (Radio Version) 3:29
2. Love’s Gone To Hell (Single Version) 4:14
3. It Still Hurts (Feat. Lemmy) 4:06
4. Rock Till Death (Live) 3:59
5. Save My Soul (Live) 3:37
6. Love’s Gone To Hell (Original Demo Version) 4:53

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ