Voltage – Up The Road

Facebookrssmail

Na Dave Vermeulen’s deelname aan The Voice Of Holland was het even afwachten welke richting het op zou gaan met zijn band Voltage. De fans van het eerste uur hoeven zich geen zorgen te maken. Op de in maart 2017 uitgebrachte ep ‘Up The Road’ rockt Voltage als vanouds. Gebleven is de Status Quo boogie. Wel zijn de mannen van Voltage nog betere liedjes gaan schrijven en is Dave gegroeid als zanger.

De ep ‘Up The Road’ telt 4 nieuwe nummers waarin alle facetten die Voltage zo de moeite waard maken weer volop aanwezig zijn. De opener ‘Pistol Pete’ is een smerige rocker vol van moddervette riffs. Dave laat hier horen een geweldige rockzanger te zijn. Het titelnummer van de ep laat weer een heel andere kant van Voltage zien. ‘Up The Road’ is een prachtig country rock nummer waarin het verhaal verteld wordt over het onderweg zijn. ‘Dirty Harry’s Juke Joint’ is misschien wel het meest traditionele Voltage nummer, een boogie, waarin het verleden als Status Quo coverband doorklinkt. Het afsluitende ‘Matchbox’ is een heerlijke rocker die het zeker live goed zal doen.

De 4 nummers op ‘Up The Road’ gaan verder waar Voltage’s debuutalbum ‘Travellin’ Men’ uit 2015 ophield. Het is geen revolutionaire nieuwe koers, maar laat wel een groei zien in het schrijven van goede nummers.  Het slepende ‘Up The Road’ is het hoogtepunt van de ep.

Voltage is de promotie van haar nieuwe ep op ambachtelijke wijze begonnen. De band trapte af met een toer langs muziekcafés en akoestische sessies op stations. In de zomer zal Voltage weer volop te zien en te horen zijn op de verschillende festivals, waaronder Zeeltje, Eurosjopper en Bierpop. Fans uit de regio kunnen op 27 mei nog terecht in het Muziekcafé in Helmond.

‘Up The Road’ is op 24 maart uitgebracht in eigen beheer (80/100)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ