Status Quo in december naar de Heineken Music Hall

Facebookrssmail

Op vrijdag 2 december speelt Status Quo een show in de Heineken Music Hall. De show is onderdeel van hun allerlaatste Electric Tour, genaamd The Last Night Of The Electrics. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande donderdag 24 maart om 10.00 uur via Ticketmaster.

Status Quo plugt de gitaren nog één keer in voor hun allerlaatste Electric Tour door Europa. Het belooft een show te worden bomvol oude en nieuwe hits uit hun overweldigende repertoire. Status Quo staat al meer dan 50 jaar bekend om hun high energy no-nonsense rockshows. Ook de aankomende tour zal weer een onvervalste Quo show worden.

In 1967 debuteerde Status Quo met het psychedelische ‘Pictures of Matchstick Men’. Halverwege de jaren zeventig besloot de band het over een andere boeg te gooien. Wat volgde waren stampende rockhits als ‘Down Down’, ‘Roll Over Lay Down’ en ‘Whatever You Want’. In een halve eeuw tijd is de band uitgegroeid tot een waar icoon in de rockmuziek. Ze drukten hun stempel op de rockmuziek met hun Steady Electric Sound en hebben hiermee vele muzikanten beïnvloed.

Francis Rossi, Rick Parfitt, Andrew Bown, John ‘Rhino’ Edwards en Leon Cave hebben besloten na deze tour een punt achter de Electric Tour te zetten. Frontman Francis Rossi zegt het volgende over hun besluit: “We’ve talked about it for some time and have decided that it’s time for us to hang up the electrics.  It’s getting harder and harder for us to play those shows; it’s 30 years since we last said we were stopping but this is a final decision. It doesn’t mean we won’t do other things, there’s more to come in the years ahead.”.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ