Dutch Metal voor Serious Request 2014

Facebookrssmail

Voor de eerste keer ooit, hebben vele grote artiesten uit de NL Heavy Music Scene samengewerkt in het opnemen en uitbrengen van een lied om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, ter ondersteuning van 3FM’s Serious Request 2014. Vanaf 8 december 2014 kunnen fans een donatie overmaken en de heavy cover van ‘The Power of Love’ downloaden op www.thepoweroflove.nl, een lied dat oorspronkelijk is uitgevoerd door Frankie Goes to Hollywood.

power of love

Een lied met een boodschap van universele liefde, ‘The Power of Love’ van Frankie goes to Hollywood, dat bovendien dit jaar zijn 30 jarige jubileum viert. Het is één van de mooiste liefdes-liedjes ooit geschreven, en werd in november 1984 uitgebracht als derde single van het #1 album ‘Welcome to the Pleasuredome’. Het was niet alleen een #1 hit in Groot-Brittannië, maar behaalde ook hoge noteringen in verschillende Europese landen (in Nederland een top 10 notering), Nieuw-Zeeland en in Canada. Sindsdien zijn verscheidene heruitgaven en remixes van de Frankie goes to Hollywood opname een top 10 hit geweest in Groot-Brittannië in 1993 (#10) en in 2000 (#6).

Featuring (in willekeurige volgorde):
Anneke van Giersbergen – a.o ex – The Gathering, The Gentle Storm
Floor Jansen – Nightwish, Revamp
Simone Simons – Epica
Arjen Lucassen – Ayreon
Ruud Jolie – Within Temptation
Charlotte Wessels – Delain
Marcela Bovio – Stream of Passion
Daniel de Jongh – Textures
Jochem Jonkman – Vanderbuyst
Mark Jansen – Epica, Mayan
Manda Ophuis – Nemesea
Joost van den Broek – Producer, ex After Forever
Valerio Recenti – My Propane
Dianne van Giersbergen – Xandria
George Oosthoek – Orphanage
Caroline Westendorp – The Charm the Fury
Epic Rock Choir – The Theatre Equation
Maaike Peterse – Kingfisher’s Sky
Anand Mahangoe, Remon Masseling, DJ van Zon – My Propane
Ben Mathot – a.o Ayreon, Kyteman Orchestra

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ