Discharge – End Of Days

Facebookrssmail

Discharge - New World Order - ArtworkDischarge is een hardcore punk-band uit het Engelse Stoke-on-Trent geformeerd in 1977. In de beginjaren lag de nadruk vooral op het punk genre en in 1980 brachten ze drie belangrijke, trendsettende singles uit als ‘Realities Of War’, ‘Fight Back’ en ‘Decontrol’. In 1981 verscheen de EP ‘Why’, een klassieker maar na 1982 nam Peter “Pooch” Purtill de rol op zich van gitarist. Hij bracht beduidend veel thrash metal invloeden in en dit zorgde in de jaren 90 voor meer metal gerelateerde albums. Inmiddels heeft Kelvin “Cal” Morris de band al geruime tijd verlaten en worden de vocalen tegenwoordig ingevuld door Jeff “J.J.” Janiak en is David “Proper” Caution al vanaf 2006 de drummer.

Inmiddels heeft de band een platencontract getekend bij Nuclear Blast Records en dat zal zonder meer beteken dat we de heren vaker voorbij zien gaan komen. Het nieuwe album ‘End Of Days’ en kent maar liefst 15 nummers. Opener ‘New World Order’ is meteen een knaller, een lekkere metal riff met rauwe vocalen, dat een typisch hardcore thrash smaakje heeft. De trein dendert voort met het iets meer punkerige ‘Raped And Pillaged’. Het titelnummer wordt voorafgegaan door een bericht:

“If we are attacked by nuclear weapons, these are the warning sounds you must recognize.
First, the attack warning: If an attack is expected, the sounds will sound a rising and falling note like this”

een denderende bas volgt en ‘End Of Days’ is onderweg. Een vermakelijke combinatie tussen intro en nummer, verder een lekker hardcore nummertje. Een rustpuntje kent het album niet, in een hoog tempo knallen de nummers voorbij. Nummers met duidelijke punk invloeden en simpele gitaar riffs als ‘Hatebomb’ en ‘Killing Yourself To Live’ en nummers met typische metal riffs als ‘Infected’ en ‘Looking At Pictures Of Genocide’

Een vermakelijk album dat op 29 april verschijnt via Nuclear Blast Records.

(7/10, Nuclear Blast Records)

Tracklist:

01. New World Order
02. Raped And Pillaged
03. End Of Days
04. The Broken Law
05. False Flag Entertainment
06. Meet Your Maker
07. Hatebomb
08. It Can’t Happen Here
09. Infected
10. Killing Yourself To Live
11. Looking At Pictures Of Genocide
12. Hung Drawn And Quartered
13. Population Control
14. The Terror Alert
15. Accessories By Molotov (Part 2)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ