Unieke release show Amon Amarth

Facebookrssmail

Amon Amarth is zo’n band die gemakkelijk op eigen houtje de 013 zou uitverkopen en inmiddels ook al de nodige festivals heeft afgesloten. Live shows staan altijd als een huis en zijn steevast een feestje. Dus als deze death metal Vikingen dan ter promotie van het nieuwe album ‘Jomsviking’ (welke op 25 maart uitkomt) een viertal exclusieve shows doen in Parijs, Londen, Berlijn en Tilburg dan wil je daar bij zijn! Zeker als deze exclusieve shows ook nog eens in een kleine intieme setting zijn zoals de zalen waarin de band haar carrière begon met een capaciteit van 250 mensen. Op naar de Hall Of Fame in Tilburg!

Bij binnenkomst ontvangen we als presentje van de band een gesigneerde drinkhoorn, die we later tijdens de show meerdere malen nodig zouden hebben. Ook was er de mogelijkheid om de gesigneerde plaat en digipack al aan te schaffen. De zaal was stijf uitverkocht, maar toch is het voor het gevoel niet te druk en is er genoeg “personal space”. De aankleding van het podium is lekker “basic” met alleen de instrumenten en wat lampen.

Als om acht uur de lichten wordt gedimd en het intro is gestart gaan de metal horns de lucht in en trappen Johan Hegg en zijn kompanen af met de klassieker “The Pursuit Of Vikings”. Het publiek gaat uit zijn dak en het refrein wordt al flink meegezongen. De breed grijnzende en altijd enthousiaste Johan moedigt tegen het einde van het nummer iedereen nog eens aan om mee te zingen onder het mom: “Ook al ken je de tekst niet, het is death metal, er is toch niemand die het verstaat!”. Nadat we welkom zijn geheten met ‘As Loke Falls’ is het tijd voor nieuwe nummers. Het eerste drieluik bestaat uit de single ‘First Kill’, ‘The Way Of Vikings’ en ‘At Dawn’s First Light’; alle drie in ieder geval prima live knallers!

 

Hierna volgt met ‘Deceiver Of The Gods’ waarbij de eerste pit losbarst, ‘Cry Of The Black Birds’, ‘Death In Fire’, ‘Thousand Years Of Oppression’, ‘Destroyer Of The Universe’ en ‘Runes To My Memory’ die tot goedkeuring van Johan weer hard wordt meegezongen, een fijne bloemlezing uit het grote ouvre van de band. Het publiek smult ervan en de temperatuur in de Hall Of Fame loopt in de tussentijd flink op. De band ziet het allemaal grijnzend aan en komt met nogmaals twee nieuwe nummers ‘One Against All’ en ‘One Thousand Burning Arrows’ op de proppen waarbij de laatste zorgt voor een welkome adempauze.

In de tussentijd wordt de nieuwe (tour)drummer Jocke Wallgren (die zijn taak prima vervult) nog even voorgesteld en na ‘Father Of The Wolf’, ‘War Of The Gods’, en ‘Victorious March’ is er helaas alweer een einde gekomen aan de reguliere set.

Nadat de band door het enthousiaste publiek met onder andere ‘Bier en Tieten’ terug op het podium is gezongen laat Johan weten dit een leuk liedje te vinden. Vervolgens worden we bij het eerste (nieuwe) nummer van de toegift ‘Raise Your Horns’ verzocht om met de uitgedeelde drinkhoorns met de band te proosten op de avond. Hierna volgen nog ‘Guardians Of Asgaard’ en ‘Twilight Of The Thunder God’ waarna er helaas alweer een einde is gekomen aan een heerlijk avondje Amon Amarth.

DSC_8559-02_Amon-Amarth_20160324_Tilburg

Wat ondergetekende betreft zet Amon Amarth met deze release show een mooi voorbeeld voor andere bands om te volgen want dit soort kleine shows blijven natuurlijk toch altijd het leukst. Bij Odin!

DSC_9136-02_Amon-Amarth_20160324_Tilburg

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ