Trivium zet Muziekcentrum Trix aan het zingen

Facebookrssmail

Op zaterdag 25 maart speelde de heavy metal band Trivium uit Orlando in Muziekcentrum Trix in Antwerpen ter gelegenheid van hun ‘Silence In The Snow’ tour die vandaag in België eindigde. Voordat het zover was waren er echter eerst twee voorprogramma’s in de vorm van Sikth en Shvpes, beide afkomstig uit Engeland.

De zaal is al mooi vol als de Britten van Shvpes hun show aftrappen. De band stond voorheen bekend als Cytota, maar na toetreding van zanger Griffin Dickinson werd de bandnaam omgedoopt in Shvpes. Wat de heren ons brengen is een energieke mix van nu-metal en metalcore die in het straatje ligt van bands als Papa Roach en Parkway Drive waarbij de nadruk van het gespeelde materiaal ligt op het debuutalbum ‘Pain. Joy. Ecstasy. Despair’ dat een half jaar geleden is uitgekomen. Al met al weet de band een prima show af te leveren waarbij zanger Griffin het publiek behoorlijk weet op te zwepen.

Na een korte ombouw pauze is het de beurt aan het uit Watford, Hertfordshire afkomstige SikTh. Na het uitbundige optreden van Shvpes zakt het geheel bij het optreden van SikTh de show wat in. De progressieve metal ligt duidelijk wat zwaarder op de maag bij het aanwezige publiek. Daar kunnen de twee wild in het rondspringende zangers ook niks aan veranderen, al krijgt de band gedurende hun show toch net iets meer grip op het publiek. Als de band vervolgens hun laatste nummer aankondigt volgt er dan ook een beleefd applaus. Bijkomstig detail is wel dat dat de bandleden van de twee Britse bands elkaars t-shirt dragen als een soort van sponsoring.

De Trix is inmiddels behoorlijk volgestroomd als klokslag tien uur de intro “Run To The Hills” door de speakers klinkt en waarop de mannen van Trivium met een grote glimlach het podium op stappen. Zanger Matt Heafy spreekt vervolgens geheel onverwacht het publiek in het Nederlands toe. “Goede avond Antwerpen, hoe gaat het?” klinkt het door de microfoon waarna de band aftrapt met ‘The End Of Everything’. De band gaat vervolgens meteen door met ‘Rain’ en ‘Forsake Not the Dream’ die stuk voor stuk luidkeels worden meegebruld door het publiek. Op dat moment kan je merken dat Trivium echt tevreden is om deze show te komen spelen. Zo worden we getrakteerd op nummers als ‘Entrance of the Conflagration’, ‘Dying in Your Arms’, ‘Throes of Perdition’ en ‘A Gunshot to the Head of Trepidation’.

Het publiek in de zaal is zeer communicatief en iedereen zingt samen mee. Men had het gevoel dat de fans al lang op deze show aan het wachten was. De sfeer was op dat moment elektrisch, waarop de bandleden zich laten meevoeren met hun muziek langs alle kanten van het grote podium. Het charisma van Trivium straalde overal in de zaal uit en men zag dat iedereen aandachtig het spektakel aan het bewonderen was. Gitarist Corey Beaulieu beweegt zijn lang zwart haar langs alle kanten terwijl bassist Paolo Gregoletto voor de drummer kruipt. Antwerpen wordt meerdere keren aan het zingen gezet. Onder andere met één van hun grootste hits ‘Pull Harder on the Strings of Your Martyr’ waarmee het reguliere deel van de set erop zit waarop de band het podium verlaat. Gelukkig niet voor lang want het publiek wil meer, en dat krijgen ze vervolgens in de vorm van ‘Capsizing The Sea’ en ‘In Waves’ waarop de crowdsurfers nog eenmaal door de zaal vliegen en de crew voor het podium overuren draait.

Bij deze bedankt voor het fabuleuze optreden en voor wie Trivium gemist heeft, ze zullen deze zomer te zien zijn op het Alcatraz metalfestival in Kortrijk.

Foto’s (C) Nell Améthyste

Setlist Trivium:
01. The End Of Everything
02. Rain
03. Forsake Not the Dream
04. Down From the Sky
05. Rise Above the Tides
06. Entrance of the Conflagration
07. The Deceived
08. Dying in Your Arms
09. Strife
10. Dusk Dismantled
11. Throes of Perdition
12. Silence in the Snow
13. Pillars of Serpents
14. A Gunshot to the Head of Trepidation
15. Until the World Goes Cold
16. Pull Harder on the Strings of Your Martyr
17. Capsizing The Sea
18. In Waves

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ