SONGFESTIVAL ROCKERS BLIND CHANNEL GEVEN ENERGIEKE SHOW IN 013

Facebookrssmail

Het is dinsdagavond 20 september wanneer er een volledig Finse lineup in de 013 in Tilburg staat. En niet zomaar een line up. De mannen van Blind Channel, die vorig jaar op het songfestival hebben gestaan, en ze nemen Lost Society mee als voorprogramma. Ondanks dat het een doordeweekse dag is, is de show volledig uitverkocht.

LOST SOCIETY


De avond wordt geopend door de heren van Lost Society. Het viertal betreedt vol enthousiasme het podium en de sfeer zit er direct goed in. De band gaat al ruim 10 jaar mee en ze hebben 6 jaar geleden ook al eens in de 013 gespeeld als voorprogramma van Exodus. Het is te zien dat het geen nieuwkomers zijn en er zijn vanavond dan ook zeker een aantal fans aanwezig.

Met vijf albums op hun naam, waaronder hun nieuwste release ‘If the Sky Came Down’ die dit jaar is uitgebracht, hebben ze genoeg meezingers op hun naam staan. Ook hun meest recente single ‘Stitches’ wordt uit volle borst meegezongen door de fans. Ook als je de band niet kent, kun je meedoen. Tijdens het nummer ‘Riot’ wordt er door vocalist Samy gevraagd om zijn zin af te maken. Na ‘Time To’ wordt er dan ook door iedereen in de zaal ‘Riot’ geroepen. Na een vrij lange speeltijd voor een support band, namelijk 45 minuten, is de zaal zeker weten opgewarmd voor de headliner van vanavond.

BLIND CHANNEL


Dan is het tijd voor de Finse inzending van het Eurovisie Songfestival in 2021. Hier eindigde ze op een 6e plaats en dit heeft hun carrière een enorme boost gegeven. Het zestal van Blind Channel maken al muziek sinds 2013, maar na hun deelname hebben zij een groot deel van Europa veroverd. Eerder dit jaar hebben ze het voorprogramma verzorgd van Electric Callboy en ze hebben nu zelf een flinke fanbase in Europa.

Dit jaar is het album ‘Lifestyle of the Sick and Dangerous’ uitgebracht, waar ook de tour naar is vernoemd. De set wordt geopend met het nummer ‘We Are No Saints’ en het publiek gaat uit zijn dak. Bijna het volledige album wordt gespeeld en het is te horen dat deze goed beluisterd is. Alle nummers worden meegezongen en vallen in de smaak bij het publiek. Voordat het nummer ‘Balboa’ wordt ingezet wordt er gevraagd om een wall of death en deze loopt vanaf het podium tot aan de geluidstafel. Hierna is de moshpit ook niet meer weg te denken.

Uiteraard worden er ook nummers gespeeld van Violent Pop en zelfs een gouwe ouwe ‘Unforgiving’ van hun eerste album die 2016 uitkwam. Ook komen er een aantal covers voorbij. Zo spelen de heren ‘Rollin’ van Limp Bizkit en het publiek besluit massaal te gaan roeien op de grond. Een andere cover die gespeeld wordt is ‘Left Outside Alone’ van Anastacia. Voordat het nummer wordt ingezet wordt er gevraagd of iedereen wil bukken en en op wil springen als het nummer wordt gestart. Uiteraard doet het publiek wat er van ze gevraagd wordt.

Dan is de set helaas bijna afgelopen. De heren verlaten het podium, maar komen uiteraard terug voor een encore. Het is niet moeilijk om te raden welk nummer dit zal zijn. De inzending van het Songfestival ‘Dark Side’ kan vanavond natuurlijk niet ontbreken. Dit nummer wordt het hardst van allemaal meegezongen. Zowel de band als het publiek hebben enorm genoten en als ze vertellen om zo snel mogelijk terug te komen, klinkt er een luid gejuich. Al met al is het een hele geslaagde avond geweest en iedereen kijkt uit naar het volgende optreden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ