Tweede dag Paaspop trapt af met Nederlandse talenten

Facebookrssmail

Na een eerste dag vol hoogtepunten was er ook op de 2e dag Paaspop voldoende te genieten in Schijndel.

©Ariane van Ginneke- sfeer (4)

Death Alley opent de tweede dag van Paaspop overdonderend

Half 4 op de zonnige paas zaterdag en de stemming is nog een beetje gezapig. Het was aan de mannen van Death Alley wel besteed om de zaak flink op te schudden. Het volume in de Thunderbolt was maximaal opgeschroefd zodat Douwe’s zang bij vlagen onverstaanbaar was. Deze kleine ongemakken konden niet voorkomen dat Death Alley een geweldige rock ‘n roll show gaf: steenhard, intens en zelfverzekerd. Hoogtepunten waren de intense ode aan “de grootste rocker allertijden: Lemmy” – ‘Motörhead’ en de psychedelische afsluiter ‘Supernatural Predator’ waarin de klassieke rock ‘n roll afgewisseld wordt met een forse dosis psychedelica.
De toekomst van de rock ‘n roll is in veilige handen bij de opgewonden standjes van Death Alley.

My Baby hypnotiseert de Phoenix

Vorig jaar verraste My Baby met een zinderend optreden in de Jack Daniels. Dit jaar, met een nieuw album, talloze optredens en een Edison onder de arm mocht de band in de veel grotere Phoenix optreden. Maakte My Baby deze promotie waar?

Meer dan, wat mij betreft was de show van My Baby één van de hoogtepunten van Paaspop. Afwisselend duister, dansbaar, bluesy en psychedelisch hield My Baby de Phoenix vanaf de eerste drumklap in haar hand.

De kracht van My Baby is gelegen in de muzikaliteit van de leden van de band.Ten eerste natuurlijk de onweerstaanbare groove die neergelegd wordt door drummer Joost (Sheik) waardoor de muziek altijd dansbaar is. En niet te vergeten in de loepzuivere hypnotiserende zang van Cato en het inventieve gitaarspel van Daniel. Hoogtepunt van de show was de intense en hypnotiserende afsluiter ‘Uprising’.

Indian Askin verovert Paaspop met aanstekelijke garagerock

Indian Askin is één van de redenen waarom je naar Paaspop gaat. Je kunt er zomaar tegen een juweeltje aanlopen waarvan je vooraf nog helemaal geen weet had. Indian Askin brengt aanstekelijke garagerock. Het ene moment opwindend en stuwend, dan weer dromerig.

Met zanger en gitarist Chino Alaya heeft de band een aansprekende voorman die het grote gebaar niet spaart. Indian Askin maakt van die liedjes die zich al na één keer horen in je hoofd nestelen

Paaspop in vuur en vlam met de classic rock van Voltage

©Ariane van Ginneke- Voltage (10)

De rockband Voltage wordt na het succes van Dave in “The Voice” steevast als Dave Vermeulen en Voltage gepresenteerd. Op de Jack Daniels stage presenteerde Voltage zich in de eerste plaats als een hechte rockband. Het speelplezier spatte van het podium en de bandleden zochten elkaar regelmatig op. Wat een prestatie mag heten, wetende dat de hele ritmesectie afgelopen jaar vernieuwd is.

Voltage putte vooral uit haar vorig jaar verschenen album ‘Travelling Man’. Zo opende de band met ‘Money Train’ waarin duidelijk haar afkomst als Status Quo coverband doorklonk.

Natuurlijk speelde Voltage ook Dave’s Voice single: ‘Found Myself a Home’ wat tot groot enthousiasme leidde bij een deel van het publiek. Voltage was ook niet vies van een cover hier en daar. Xavier Rudd’s ‘Follow the Sun’ in Voltage stijl was daarvan een goed voorbeeld. Maar ook een gedreven versie van de Status Quo klassieker ‘Roll Over Lay Down’ passeerde de revue.

Het hoogtepunt van de show was ‘Motherfucker Jones’ een slepend opgebouwde countryrocker waarin pas goed te horen was hoe goed Dave eigenlijk kan zingen, maar de vuige gitaarsolo van Gijs mocht er zeker ook zijn.

Drive Like Maria overdonderend op Paaspop

Na lange afwezigheid is Drive Like Maria weer helemaal terug. Binnenkort verschijnt een nieuw album, en de band gaat eindelijk weer toeren.

Drive Like Maria opende haar show op Paaspop met een overdonderd harde uitvoering van het geweldige nieuwe nummer ‘Night Hawk’. Met een nieuwe bassist en een stapel nieuwe nummers onder de arm toonde Drive Like Maria op Paaspop dat ze helemaal klaar zijn voor hun clubtour.

Klassieker ‘Talk to Me’ kreeg een prachtig nieuw intro, maar de briljante, zinderende gitaarriff van Nitzan Hoffmann is gelukkig gebleven. Drive Like Maria sloot af met een paar klassiekers uit hun oeuvre, het donderende ‘Black Horses’ en ‘So’ met daarin de passende zinsnede “Everything will be a little louder” .

Drive Like Maria is terug en beter dan ooit.

Polonaise en moshpits bij de folkmetal van Korpiklaani

Folk en metal klinkt als twee onverenigbare grootheden. Het Finse Korpiklaani wist beide muzieksoorten toch samen te laten smelten. En het werkte wonderbaarlijk goed. De viool en accordeon bleken onmisbaar in de metalpolka van de vikingen.

Bij de eerste accordeonklanken brak her en der spontaan een polonaise uit in de Phoenix. Toen eenmaal de grommende gitaarriffs erbij kwamen ontstond er een massale moshpit die de hele show aanhield.

Korpiklaani gaf de kampvuurfolk de energie mee van de metal en dat werkte aanstekelijk.

©Ariane van Ginneke- sfeer (1)

Foto’s © Ariane van Ginneke

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ