Parkway Drive overtuigt live

Facebookrssmail

Het is 17 februari en eindelijk is het zo ver: het uit Australie afkomstige Parkway Drive speelt in 013 in Tilburg. Het is de laatste show van hun Europese tour die in januari in Duitsland begon. Na deze avond spelen ze nog twee shows in Rusland en dan maken ze zich weer op voor het festivalseizoen.

De aftrap was voor Thy art is murder, eveneens een band uit Australie. Met een aantal sterke cd’s achter hun naam konden ze live helaas niet blijven boeien. Na vier nummers begon het eentonig te worden en als je dan ook nog verschillende keren moet vragen om een circle pit die je niet krijgt, komt dat wel een beetje triest over.

Thy art is murder
Thy art is murder

De tweede band die de zaal mocht opwarmen was Architects uit Brighton, UK. De verrassing van de avond. De band zette een sterke show neer. Een hele energieke band met frontman Sam die nog voor wat extra actie zorgde. Zij hadden wel wat langer mogen spelen.

Architects
Architects
Architects 17-2-2016-4
Architects

Nu werd het tijd voor de band waar iedereen voor kwam: Parkway Drive. Voor de ombouw startte kwam er een groot doek naar beneden met een afbeelding van de laatste cd die vorig jaar uitkwam ‘IRE‘. Tijdens de ombouw werd het publiek getrakteerd op nummers van o.a. Journey: ‘Don’t stop believing’ en Queen met ‘Bohemian Rhapsody’ . Deze nummers werden door bijna iedereen uit volle borst meegezongen en er ontstond daardoor een geweldige sfeer .

Parkwya Drive17-2-2016

Na een ombouw die een eeuwigheid leek te duren viel uiteindelijk het gordijn, spoten de ‘stadium shots’ hun confetti uit over het publiek en werd ‘Destroyer’ ingezet . Vanaf dat moment was er geen houden meer aan en werd er luidkeels meegezongen en gesprongen en liep het aantal crowdsurfers al snel op. Maar wat een lekkere band is dit. Uiteraard zijn ze aan het einde van de tour al lekker ingespeeld maar wat een power. In het genre heavy kunnen ze dan ook tot de zwaargewichten worden gerekend. Maar aan al het moois kwam weer een eind en toen de band terugkwam voor de encore speelden ze helaas nog maar twee nummers. Snel in de bus en op naar Moskou en Leningrad.

Foto’s (c) Albert Jolen

 

Parkwya Drive17-2-2016-4 Parkwya Drive17-2-2016-6 Parkwya Drive17-2-2016-5 Parkwya Drive17-2-2016-3 Parkwya Drive17-2-2016-7

 

Setlist Parkway Drive:

Destroyer
Dying to believe
Carrion
Karma
Dark days
Deliver me
Vice grip
Idols and anchors
Dedicated
Wild eyes
Bottom feeder
Romance is dead
Swing
Crushed
Home is for the heartless

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ