Teloch – Thus Darkness Spake

Facebookrssmail

Teloch - Thus Darkness Spake CoverTeloch is een Finse black metal band opgericht in 2007 en dan denk daar is er weer één uit Scandinavië. Het lijkt soms wel of dat er alleen black metal in dat deel van Europa wordt opgenomen, maar goed om boven het maaiveld uit te steken van het grote aanbod moet je iets in je mars hebben. De heren hebben na hun debuutplaat ‘Morbid Prayer’ in 2009 nog een EP gebracht in 2012 en daarna was het weer even stil.

Inmiddels het de band een deal getekend bij Saturnal Records en verschijnt in mei dit jaar de tweede full-length ‘Thus Darkness Spake’. De naam Teloch komt voort uit het Enochian, een taal ontstaan nadat de occultisten John Dee en Edward Kelley in 1581 beweerden mededelingen te hebben ontvangen van engelen, die hen voorzagen van de fundamenten van een taal waarmee te communiceren met “de andere kant”. Teloch schrijft traditionele Satanische teksten waar de engelen op zeker geen brood van lusten. Muzikaal heeft Teloch toch wat meer te bieden dan de gemiddelde black metal band, zeker nadat de band een tweede gitarist toevoegde. Bassist Det nam afscheid van de basgitaar en ging verder met zes snaren terwijl Blood Red Fog in 2012 werd toegevoegd als bassist.

‘Thus Darkness Spake’ opent met het nummer ‘Currents’ dat up-tempo start met lekker gitaarwerk en hier en daar een ijzige gil van zanger Odium. Het tempo zakt wat wanneer de vocalen erbij komen, een tussenstuk met knap gitaarwerk en afsluitend met een aardige solo. Een lekker nummer dat mijn aandacht weet te trekken en mij interesse naar de overige nummers doet groeien.

‘Obliteration’ en ‘Ablution’ zijn een fijne mid-tempo nummers met uitstekend gitaarwerk en opvallend lekkere drums met naast de brute vocalen een “clean” gezongen stuk in eerst genoemd nummer. ‘Towards Perdition’, ‘Ascending Thrones And Stars’ en ‘Stirring Fire’ zijn wat meer up-tempo nummers en zijn stuk bruter vooral agressieve de vocale uitspatting aan het einde van ‘Towards Perdition’ is geweldig. afsluiter, ‘Hymni Tulelle’, is een ruim 10 minuten durend nummer met tal van tempowisselingen en is een boeiend slot.

Teloch heeft met ‘Thus Darkness Spake’ een heerlijk black metal album afgeleverd, een plaat die zeker een plek gaat krijgen in mijn collectie.

(8/10, Saturnal Records)

Tracklisting:

1. Currents
2. Obliteration
3. Ablution
4. Towards Perdition
5. Ascending Thrones And Stars
6. Thus Darkness Spake
7. Stirring Fire
8. Hymni Tulelle

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ