Nocturnes Mist – Diabolical Baptism

Facebookrssmail

Australië is niet bepaald het eerste land wat in ons opkomt wanneer we het over black metal hebben en toch Nocturnes Mist bewijst dat het genre in het land van “Down Under” ook leeft. Ondanks dat de band al 20 jaar bestaat, is dit maar hun derde plaat. Het eerste album, ‘As Flames Burn’, zag het licht pas in 2009 terwijl ‘Diabolical Baptism’ heel vlot op hun vorige release ‘March to Perdition’ van 2016 volgt. Als black metal liefhebbers zijn we daar natuurlijk heel blij mee.

‘Diabolical Baptism’ is het beste te omschrijven als traditoniele black metal dat doordrenkt is van Satanisme en occultisme. Op zich niet heel bijzonder binnen het genre. Wat wel de moeite waard is om te noemen is dat de heren zich hebben laten inspireren door de soundtrack van de film trilogie ‘The Omen’ en met name het iconische ‘Ave Satani’, theme song van de film, hetgeen de toon heeft gezet voor de rest van het album. Dit verklaart uiteraard de titel van het laatste nummer op het album.
Het geheel resulteert in een typische black metal album dat zo uit de jaren 90 zou kunnen komen. De rauwe energie die er door heen stroomt, is agressief en donker. Met de toevoeging van keybord klanken, weet de band een meer atmospherische, symfonische klank te geven. Met name op nummers als ‘Pale Face Cold Heart’ en ‘Obscure reaches’ wanneer deze klanken gecombineerd worden met een laag tempo, begeef je je zo in hogere, zwevende sferen, oftewel je duikt zo de onderwereld in. De muziek wordt aangevuld met de karakteristieke krijsende vocals die zo typerend zijn voor het genre. Wanneer het tempo wordt opgevoerd, is het net alsof de Dark Lord jou toespreek.

‘Diabolical Baptism’ is een demonisch album, een plaat waar je goed voor moet gaan zitten om alle indrukken op je te in laten werken. Niet bijzonder vernieuwend, de muziek is duidelijk terug te traceren naar de second wave of black metal, maar zeker niet saai.

(75/100, Séance Records)

Tracklist:
1. Hammers of Hatred
2. Tears of Misery
3. Barbs of Sadism
4
4. Temple of Malevolence
5. Pale Face Cold Heart
6. Obscure Reaches
7. Upon the Beast Rode a Whore
8. Shadow of the Flame
9. Domina Noctus
10. Ave Satani

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ