Blackberry Smoke verandert Zwolle in Swampy South

Facebookrssmail
Blackberry Smoke, Foto (c) Dirk van den Heuvel
Blackberry Smoke, Foto (c) Dirk van den Heuvel

Blackberry Smoke is een country- southernrock band opgericht in 2000 uit Atlanta-Georgia/USA. Het duurt tot 2004 alvorens het debuutalbum ‘Bad luck ain’t no crime’ verschijnt op het Southern Ground label. In februari dit jaar heeft de band hun vierde album ‘Holding all the roses’ uitgebracht. Het eerste voor het Rounder Records label.

Sinds de oprichting tourt de band zoveel als ze maar kunnen. Zelfstandig maar ook als support van onder andere; Zac Brown band, Eric Church, Lynyrd Skynyrd en ZZ top. Deze Europese tour wordt afgesloten op zondag 14 juni op het prestigieuze Engelse Download festival. Daarna wordt er vanaf 19 juni tot en met 8 augustus als headliner in Amerika gespeeld waarna ze openen op de Amerikaanse tour van wederom ZZ top. Vanaf 17 oktober komen ze weer terug voor hun volgende Europese tour. En zo kom je wel aan de 250 optredens per jaar.

Opener in Hedon is het Enschedesche The Road Home. Zij waren de vaste opener van Vandenberg’s Moonkings bij hun Nederlandse tours in 2014 en 2015. Recentelijk hebben ze het Heart ‘n Soul festival gewonnen waardoor ze een album mogen opnemen in de Sun studios in Memphis. Vanavond traden de rootsrockers op met de drie broers Christoffel en drummer Mart Nijen Es. Kortom de ritmesectie van Vandenberg’s Moonkings zit weer in de band. Het was een degelijk optreden waarbij het leek alsof de handrem er niet echt afging. Het geluid was goed, het licht was goed en ze speelden hun bekendere songs.

The Road Home, Foto (c) Dirk van den Heuvel
The Road Home, Foto (c) Dirk van den Heuvel

Vorig jaar debuteerde Blackberry Smoke in Nederland in de kunstenaarsbar Winston in Amsterdam. Veel te klein voor deze act. Gelukkig kwamen ze al snel terug naar de Metropool (Hengelo) en de Melkweg (Amsterdam). Dit jaar speelde de vijf southern man van Blackberry Smoke op dinsdag 9 juni in Hedon. De heren die dit op hun geweten hebben zijn Charlie Starr (gitaar, zang), Paul Jackson (gitaar, zang), Richard Turner (bas, zang), Brandon Still (orgel, piano) en Brit Turner (drum). Vanaf de opener ‘Six ways to sunday’ tot de afsluiter ‘Ain’t much left of me’ was het een southernrockfeest voor de liefhebber en een heerlijke avond met eerlijke niet commerciële rock met een stevig southern sausje. De liedjes hebben een kop en een staart en de band pakt zijn vrijheid binnen de kaders van de liedjes. De band pompt het oude gevoel van Lynyrd Skynyrd, Molly Hatchet en 38 Special weer in je aderen en veranderde Zwolle in de swampy South. Ondanks de dinsdagavond waren er toch tegen de 800 bezoekers. Wie niet geweest is heeft een heerlijk avondje gemist. Gelukkig is er dit jaar nog een herkansing in de poptempel van Amsterdam (Paradiso) waar ze op 1 november hun volgende Europese tour afsluiten.

Foto’s (c) Dirk van den Heuvel

Blackberry Smoke, Foto (c) Dirk van den Heuvel
Blackberry Smoke, Foto (c) Dirk van den Heuvel

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ