Maerzfeld staat op eigen benen

Facebookrssmail

Maerzfeld (3)Muziekcentrum De Bosuil in Weert oogt van buiten een als een gewoon doorsnee saai jongeren centrum, maar van binnen ziet het er uit als een robuuste bunker, solide als een rots. Al met al een prachtig decor voor een vet staaltje Duitse industrial rock/metal. Daar waar Maerzfeld als Rammstein-tribute band onder de naam Stahlzeit makkelijke uitverkochte zalen trekt, bleef het helaas vrijdagavond voor frontman Heli en zijn mannen beperkt tot een krappe 150 man publiek.
Maerzfeld (4)

The American Hitmen

Het voorprogramma werd verzorgd door De Amerikaanse rockband The American Hitmen. Het was hun tweede (en tevens laatste) optreden in Nederland tijdens hun allereerste Europese tour. Hoe nieuw het voor ze was bleek wel uit het feit dat frontman Tim Cord tijdens het inrichten van de merchandise tafel vraagt hoe je het Euro teken schrijft. De band uit Utah is letterlijk op het slagveld ontstaan: Tijdens operatie Iraqi Freedom in Fallujah, Irak is de basis gelegd door Tim en Dan Cord om even lekker muziek te maken en aan iets anders te denken dan aan de mortieraanvallen, de missies en de vuurgevechten. Na twee missies in Irak werden de heren versterkt door drummer Phil en bassist Dan: De band deed in 2013 mee aan America’s Got Talent, kwam flink ver en inmiddels toert de band over de hele wereld. Waaronder dus nu voor een bescheiden publiek in Weert. De progressive rock werd lekker fanatiek gebracht en viel goed in de smaak voor het handjevol liefhebbers. Mede door de keuze van o.a. een cover van Motörhead’s ‘Ace of Spades’ wist de band ook aandacht te krijgen voor hun eigen werk.

American Hitmen

Maerzfeld

Het optreden van Maerzfeld was rauw, snoeihard en het beukte. De muziek van Maerzfeld wordt gekenmerkt door zware gitaren, duistere synthesizers en mechanische geluidseffecten, aangevuld met stuwende drums en de typische, bezwerende, diepe zang van zanger Heli. Ontstaan als Rammstein coverband gaat Maerzfeld o.a. met een ander drummer verder met de herkenbare Duitse stijl. Het openingsnummer ‘Vaterland’ is afkomstig van hun eerste album ‘Tief’.

Maerzfeld (1)
Later in de show was er ruime aandacht voor hun tweede studio-album uit 2014, genaamd ‘Fremdkorper’. Met ‘Es Bricht’ werd alvast een voorproefje genomen op het komende album ‘Nackt’. Wie net als bij Stahlzeit vuur en vuurwerk had verwacht had pech. Maerzfeld had de verstandige keuze gemaakt om zich te profileren als eigen zelfstandige band. Slechts de ‘sound’ doet denken aan Rammstein, maar de aankleding, performance en licht is allemaal eigen. Maerzfeld staat op eigen benen.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

Maerzfeld (5)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ