Fotoverslag 3rd Machine, Evil Invaders en Epica in Bibelot

Facebookrssmail

Op zondag 11 juni stond Neerlands trots, Epica, in de Bibelot in Dordrecht. Als support mochten we in Dordrecht de Nederlandse moderne metal band 3rd Machine verwelkomen en de Belgische speed metal band Evil Invaders. Een fotoverslag van onze fotograaf, Marc de Jong, is wat wij hier bieden.

3rd Machine is een modern metal band uit de omgeving Amsterdam. De band is opgericht in 2005 en heeft in die tijd drie EP’s uitgebracht in eigen beheer, het wachten was dan ook op een platendeal. Into The LimeLight Records heeft in dat opzicht voldaan aan die wens en 3rd Machine tekende een deal bij dit label. Vorig jaar april verscheen de debuutplaat en deze is in Bibelot te beluisteren.

De Vlaamse Limburgers van Evil Invaders hebben na hun debuut in 2015 met ‘Pulses of Pleasure’ indruk gemaakt. Vorig jaar bracht de band een EP uit en in september dit jaar verschijnt de tweede langspeler ‘Feed Me Violence’. De band staat bekend om hun energieke show, getuige de plaatjes is daarin niets veranderd.

Met ‘The Holographic Principle’ bracht Epica haar zevende studio album. De band rond gitarist/grunter Mark Jansen en zangeres Simone Simons behoort al jaren tot de top in het “female fronted metal” en staat ook telkens weer garant voor de nodige experimenteerdrift. Dit album vormt hierop geen uitzondering en Epica trakteert ons wederom op een flinke portie ingenieus uitgewerkte orkestrale symfonische metal. Vanavond de gelegenheid om het laatste album deels live te beluisteren.

Foto’s (C) Marc de Jong

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ