Degelijk concert zonder verrassingen van Axel Rudi Pell

Facebookrssmail

axelrudipell10Net als twee jaar geleden bracht Axel Rudi Pell aan het begin van het jaar een nieuw album uit dat hij laat volgen door een Europese tournee in twee gedeelten. In April doet hij het eerste deel waarin dit concert in Hedon Zwolle is opgenomen. In september volgt nog een tweede deel waarbij Nederland opnieuw zal worden aangedaan. De Duitse gitaarheld zal dan De Bosuil in Weert aandoen.

axelrudipell09

De tour zou oorspronkelijk begin april in Duitsland van start gaan. Een griepvirus gooide echter roet in het eten en de eerste vijf optredens moesten worden verplaatst. Maar vrijdag ging de tournee dan toch van start in Osnabrück. Nadat op zaterdag onze zuiderburen in Vosselaar werden verblijd met een optreden was Hedon op zondagavond aan de beurt.

axelrudipell05

Als voorprogramma fungeert op dit gedeelte van de tournee het Duitse Mob Rules. Ondanks dat deze power metal band al meer dan twintig jaar bestaat en een stuk of tien albums op hun naam heeft staan zijn ze nooit echt doorgebroken. Als voorprogramma voldoen ze echter prima. Zo gingen ze al eens in het verleden mee met bands als The Scorpions en Europe op tournee. In Hedon lieten ze weer zien dat ze als opwarmer voor het publiek best wel te pruimen zijn. Maar als ze echt willen doorbreken zullen ze toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

axelrudipell01

Axel Rudi Pell was zo te zien weer helemaal hersteld van het griepvirus. De Duitse meestergitarist had er duidelijk zin in. Net als zijn bandleden. De band heeft nog steeds dezelfde line-up als de laatste keer dat hij in Nederland speelde zo’n anderhalf jaar geleden. Zanger Johnny Gioeli is naast een uitstekende hardrock zanger ook een prima gangmaker. Met zijn grappen en grollen heeft hij snel het publiek op zijn hand. Bobby Rondinelli heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in het verleden. De ex-drummer van o.a. Rainbow, Black Sabbath en Blue Öyster Cult weet nog steeds te imponeren achter zijn grote drumkit. Met toetsenist Ferdy Doernberg en bassist Volker Krawczak heeft Pell twee trouwe krachten. Doernberg maakt al bijna twintig jaar deel uit van zijn band. Bassist Krawczak zelfs al meer dan een kwart eeuw.

axelrudipell06

De band begon na het opvallende intro ‘Lenta Fortuna’ gelijk vol overgave met ‘Fire’ van zijn nieuwe “Game of Sins” album. Daarmee werd direct de toon voor een twee uur lange show gezet. Van Axel Rudi Pell hoef je niet iets nieuws of trendy te verwachten. Hij gaat zijn leven lang al over het pad van de melodische hardrock en beheerst het kunstje tot in de puntjes. Zijn fans weten wat ze kunnen verwachten en zijn daar uitermate tevreden mee. Alles wat je vooraf kan verwachten krijg je dan ook op je bord geserveerd. Een paar songs van het nieuwe album, veel oud materiaal dat de fans al vaker hebben gehoord, een lading felle riffs, spetterende gitaarsolo’s, de verplichte ballad plus natuurlijk een keyboard- en drumsolo. Verrassingen waren er niet, maar daar kwam het publiek ook niet voor. Ze kwamen om Axel te zien excelleren en dat deed de Duitse gitarist met verve. Axel nam daar ruimschoots de tijd voor en bediende samen met zijn band het publiek dat de zaal net voor de helft wist te vullen op hun wenken.

Foto’s (c) Frans van Arkel

axelrudipell02

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ