Georganiseerde chaos met The Dillinger Escape Plan in Dordrecht

Facebookrssmail

Bij binnenkomst in de zaal, op de woensdag avond in de Bibelot, is de spanning al te voelen. Mathcore/metal/progressief/experinemteel/rock/avant-garde act (of hoe men deze band wil defineren) The Dillinger Escape Plan staat weer op de planken in Nederland deze avond en ditmaal in de intieme zaal in Dordrecht. Daarnaast wordt deze Amerikaanse band bijgestaan door het Belgische Raketkanon. Ook deze band is moeilijk in een hokje te plaatsen en vormt daarom een goede relatie met The Dillinger Escape Plan.

Raketkanon, een band bestaande uit een vocalist, guitarist, toetsenist en drummer, trapt deze avond af met een overtuigende show. Naast veel beweging en energie op het podium klinkt hun spel strak. De zanger speelt regelmatig met zijn sample panel en brengt daarmee zijn optreden naar een heel ander dimensie. Ook de overige bandleden gaan goed los en maken de total ervaring complete. Om het optreden nog wat persoonlijker en intiemer te maken daalt de zanger af naar de vloer om zich te mengen onder het publiek.

Na een tijdje in spanning te wachten betreden The Dillinger Escape Plan (vernoemd naar de ontsnappingspoging van de Amerikaanse gangster John Dillinger in de jaren ’30 van de vorige eeuw) dan eindelijk het podium. Vanaf het eerste moment dat de eerste snaren en vellen worden aangeraakt vindt zich er een ware explosieve van energie en chaos plaats op het podium. Gitarist Ben maakt gebruik van het gehele podium terwijl hij strak gitaarspel levert.

De setlist is gevarieerd en wisselt de complexere nummers af met wat minder snelle nummers. Zanger Greg is zeer overtuigend en weet het publiek goed te vermaken. Alhoewel hij zeer vocaal is tijdens de nummers, is hij weinig spraakzaam tussen de nummers door. Iets wat de set van deze band toch ook weer een stuk mysterieuzer maakt. The Dilligner Escape Plan overtuigt en weet het publiek goed te bewegen. Het publiek wordt op haar wenken bedient en krijgen alle ‘hits’ van deze band voor haar kiezen. Een set waar elke Dillinger fan van kan genieten.

Naast de georganiseerde chaos van de band valt er ook veel ongeorganiseerde chaos op te merken. Van een zanger die regelmatig met de gitarist en bassist botst en een gitarist die voor zijn versterkers valt en zittend doorspeelt. Een extra element die deze show tot een nog groter spektakel brengt. Na ruim een uur gespeeld te hebben bedankt The Dillinger Escape Plan de zaal en sluit deze avond met nog een laatste nummer voordat ze van het podium verdwijnen.

Foto’s (c) Frank Botman

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ