Head Of The Demon – Sathanas Trismegistos

Facebookrssmail

sathanastrismegistos_1400pxHead Of The Demon is een Zweeds trio afkomstig uit Stockholm en in 2012 heeft het gezelschap een gelijknamig debuutplaat uitgebracht in eigen beheer. Voor zo ver is bekend omtrent de historiede historie van dit trio. Het tweede album ‘Sathanas Trismegistos’ is aanstaande en dit album wordt uitgebracht door het label The Ajna Offensive. Het trio bestaat uit Konstantin die de gitaar en bas voor zijn rekening neemt, drummer Thomas en zanger Saibot. Konstantin en Thomas hebben een verleden samen en hebben o.a. gespeeld in de bands A Mind Confused, Gods of Grief en Kaamos.

Muzikaal brengen de heren een mix van doom metal en black metal en om eerlijk te zijn was ik aanvankelijk niet zo gecharmeerd van de composities. Na wat luisterbeurten is mijn mening wat veranderd en weet ik de muziek te waarderen. Zes nummers staan er op dit album en allen zijn tussen de zes en negen minuten. De opener ‘Nox, Est, Lux’ is een merendeels instrumentaal nummer, een opeenvolging van simpele doch pakkende gitaarriffs moeten we het hiermee doen. Zanger Saibot komt in dit nummer niet verder dan het enkele keren uitkramen van de drie woorden in de titel. Het volgende nummer, ‘Armilus Rides… Again!’ kent een nagenoeg zelfde verloop, sterke gitaarriffs, strakke drums en ook hier komt de zanger sporadisch aan de bak.

Bij ‘Sathanas Trismegistos’ is het moment waar Saibot uit zijn schulp kruipt, de rauwe vocalen en de duister gesproken woorden geven een compleet andere sfeer aan het nummer, de combinatie met de loodzware gitaarriff is boeiend. Gaandeweg ga ik het album meer appreciëren en ook bij ‘Zurvan’s Ordeal’ is er weer sprake van een balans tussen doom en black. Typische doom riffs, fijne gitaarloopjes en zo nu en dan zwartgallige vocalen. ‘Maleficium’ is als paar voorgaande en afsluiter ‘L.L.L’ klinkt zoals het album begon, ook hier is balans.

Head Of The Demon heeft met ‘Sathanas Trismegistos’ een vermakelijk, soms wat saai, album uitgebracht, een album dat tijd nodig heeft en waarvoor je in de juiste stemming moet zijn.
Het album is te koop vanaf 24 juni.

(7/10, The Ajna Offensive)

1. Nox, Est, Lux 07:34
2. Armilus Rides… Again! 08:52
3. Sathanas Trismegistos 06:57
4. Zurvan’s Ordeal 07:53
5. Maleficium 08:36
6. L.L.L 08:26

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ