Axel Rudi Pell – The Ballads V

Facebookrssmail

De Duitser Axel Rudi Pell draait al heel wat jaartjes in mee in het rock circuit. Zijn eerste album ‘Wild Obsession’ stamt alweer uit 1989. Intussen zijn we 17 albums verder en het achttiende album staat gepland voor begin 2018. Axel, die gigantisch veel songs schrijft, brengt steevast een ballad album tussendoor uit. Vaak met grote tussenpozen ertussen. Het eerste ballad album kwam uit in 1993, en nu zijn we aanbeland bij nummer vijf.

Nog steeds staat Johnny Gioeli zoals gebruikelijk achter de microfoon en dat is ook op dit album weer de grote kracht. 10 nummers staan erop het nieuwe album, waarvan 3 splinternieuwe. Voor het eerst in zijn lange loopbaan als solo artiest doet er een gast muzikant mee. Een idee waar hij al heel lang mee rond liep en het moest natuurlijk goed passen bij het nummer. Rocklegende Bonnie Tyler werd daarvoor gevraagd. En zo opent ‘The Ballads V’ met het duet ‘Love’s Holding on’. Wat een prachtig begin van het album. Daarna volgt de rock versie van het Ed Sheeran nummer ‘I See Fire’.

Bij ‘On The Edge Of Our Time’ druipt het vakmanschap er van af, de band in topvorm en de zanger is in het nummer weergaloos. ‘Hey Hey My My’ van Neil Young volgt, in de versie die we natuurlijk kennen van Sons Of Anarchy. De vier volgende songs die volgen kennen we al van Axel zijn laatste 3 albums, maar het blijven prachtige songs. Dan volgt ‘The Line’, de ballad live opgenomen in 2016 bij het Rock Of Ages festival. Er word afgesloten met de Deep Purple cover ‘Mistreated’, die gespeeld werd in Balingen in 2014 bij de 25 years anniversary show. Het is een klein kwartier genieten, wat een afsluiter.

Het is zeker geen zoethoudertje tot het nieuwe album. Voor de fans is het verplichte kost.

(85/100, Steamhammer – SPV)

Tracklist:
01. Love’s Holding On
02. I See Fire
03. On The Edge Of Our Time
04. Hey Hey My My
05. Lived Our Lives Before
06. When Truth Hurts
07. Forever Free
08. Lost In Love
09. The Line
10. Mistreated

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ