LAHMIA – RESILIENCE

Facebookrssmail

Op 18 januari bracht de Italiaanse Doom metal band Lahmia hun tweede album ‘Resilience’ uit via Scarlet Records. Hun debuut uit 2012 heette ‘Into The Abyss’ en de bands belangrijkste invloeden zijn Amon Amarth, Paradise Lost en At The Gates.

En dat At The Gates een belangrijke invloed is, is meteen duidelijk te horen aan het gitaarspel op opener ‘Elegy For A Dying Sun’ (Zonder meteen een kloon van te zijn, overigens.)
De band opent meteen lekker met een stevig gitaarspel en uitstekend drumwerk. In het begin hebben de gruntvocalen wat last van ‘kinderziektes’ doordat de band niet direct weet waar ze de vocalsound nou precies moeten inpassen met het tempo. Maar op de volgende track ‘Her Frantic Call’ wordt dat ruimschoots goed gemaakt.

‘Her Frantic Call’, ‘Divide Et Impera’, ‘The Frayed Lines Of Time’, ‘Void of Humiliation’ en ‘Limitless’ zijn allen uitstekende songs met een geheel eigen sound en prima gruntvocalen. De band speelt lekker stevig, met voldoende afwisseling in de sound en tempo tijdens de uitvoeringen, en uiteindelijk ontwikkelen de gruntvocalen tot een uitstekende kwaliteit.

Enigste mindere track is eigenlijk het elf minuten durende ‘The Age Of Treason’.
Alhoewel de band prima weet af te wisselen is elf minuten eigenlijk te lang voor deze metalstijl. Daarentegen is het ruim zeven minuten durende afsluiter ‘Existential Vastness’ weer prima door de mooie melodieuze gitaarriff en betere dosering in opbouw van tempo.

Al met al een zeer uitstekend album van een band die potentie heeft om door te groeien naar hogere regionen.
Fans van At The Gates, Morbid Angel, Arch Enemy, en Dying Fetus zouden dit album van Lachmia echt een kans geven.
Een prima aanrader, en na het beluisteren van dit tweede album ben ik zelfs nieuwsgierig geworden naar het debuut ‘Into The Abyss’. En ik weet zeker dat meerderen dit zullen gaan doen na het horen van ‘Resilience’…
(88/100) (Scarlet Records)

 

TRACKLIST RESILIENCE

  1. Elegy For A Dying Sun
  2. Her Frantic Call
  3. Divide Et Impera
  4. The Frayed Lines Of Time
  5. Void Of Humiliation
  6. The Age Of Treason
  7. Limitless
  8. Existential Vastness

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ