Overkill, een lekker avondje thrash in de Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Donderdag 14 april stond er een avondje thrash metal geprogrammeerd in het Leidse Gebr. de Nobel. Hoofdact van de avond was het uit New Jersey afkomstige Overkill en het Engelse One Machine mocht het bal voor de thrash veteranen openen.

Op verzoek van Overkill ging de zaal een half uur eerder open daar de heren voor deze avond iets anders wilden doen. De organisatie van Gebr. de Nobel ging hiermee akkoord met de mededeling dat dit wel consequenties zou hebben voor het toeschouwer aantal bij de opener One Machine. Overkill had hier geen boodschap aan en zo startte de Britten een half uur eerder voor een slecht gevulde zaal.

One Machine is een betrekkelijk jonge band, opgericht in 2008, en heeft twee cd’s in de bagage waarvan het laatste album, ‘The Final Cull’, uitkwam afgelopen zomer. Lekkere thrash nummertjes van dat album kwamen voorbij met als opener ‘Forewarning’ met een hoofdrol voor zanger Chris Hawkins die continu bezig was het publiek te vermaken en te betrekken bij de show. Halverwege de show was de zaal gelukkig wat voller en kon dat publiek de laatste nummers van One Machine meemaken. Nummers als het power metal achtige ‘The Final Cull’ en ‘Screaming for Light’ ronden de show af. Een vermakelijke show van One Machine zonder dat zij echt wisten te overtuigen of uit te blinken, desalniettemin een leuke opwarmer.

Overkill de band wilde deze avond iets anders doen en dit betekende dat de band voor deze gelegenheid bijna het gehele album ‘Horrorscope’ uit 1991 ten gehore bracht. Na de start met oude krakers als ‘Rotten To The Core’, ‘Hammerhead’ en ‘Feel The Fire’ werden we getrakteerd op maar liefst zeven nummers van ‘Horrorscope’. Lekkere nummers en een goed geluid met zanger Bobby “Blitz” Ellsworth die weer als vanouds overal op het podium aanwezig was en als een ware poser het publiek wist te binden en te vermaken. Zijnde doof en blind maar nog steeds potent, aldus Bobby: “Almost deaf and blind but I can still get a hard on”, werd er een zeer vermakelijke set afgewerkt. Nog wat oude nummers als ‘Second Son’, ‘Overkill’ passeerden de revue voordat Bobby en zijn mannen afsloten met de klassieker ‘Fuck You’.

Wederom een geslaagde avond in de Gebr. de Nobel.

Foto’s © Kick Verhaegen aka Sidekick

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ