Fish voor de laatste keer ‘Childhood Misplaced’ in 013 niet misplaatst

Facebookrssmail
Foto (c) Bart Teunis, www.bartteunis.nl
Foto (c) Bart Teunis, www.bartteunis.nl

Terug in de tijd en toch weer niet. Symfo Rock legende Fish nam zijn publiek mee terug haar hun ‘Childhood Misplaced’. Veel niet-fans kunnen zich geen voorstelling maken van de aan fanatisme grenzende loyaliteit aan Fish van veel echte fans. Onterecht, want Fish liet zien dat hij bovenal een entertainer is, met een kritische blik en het hart op de juiste plaats. Een optreden van Fish is en blijft uniek, iedere keer weer en ieder keer weer gaat het dak eraf. Zo ook in Tilburg, eens Fish Fan, altijd Fish fan; Dus hier vooral midden-veertigers die graag dit unieke moment, de allerlaatste keer ‘Misplaced Childhood’ live mee wilden maken.

Fish-5
Foto (c) Bart Teunis, www.bartteunis.nl

Na ‘Pipeline’, ‘Feast of Consequences’, en een ijzersterk ‘Family Business’ was het gedaan met de verhalen, beschouwingen, grappen en grollen. Hier was iedereen voor gekomen. Na een korte uitleg dat hij binnenkort met pensioen ging en dat dit toch de allerlaatste keer was dat hij dit ‘live’ zou doen, was het zover. ‘Misplaced Childhood’, wat woord voor woord mee werd gezongen en noot voor noot mee werd beleeft. Het mooie is dat ondanks het feit dat dit album ruim dertig geleden gemaakt is, het geen moment aan waarde en waarheid heeft ingeboet. Het publiek werd weer een spiegel voorgehouden. Het was ‘Misplaced Childhood’ hetzelfde en toch weer anders.

Fish-3
Foto (c) Bart Teunis, www.bartteunis.nl

De band was natuurlijk niet de band waar het album ooit mee opgenomen is. Maar toch, alle partijen bleven ijzersterk. De gitaarpartijen lokten, stootten af en gingen door merg en been. De drums bleven rollen en samen met de bas gewoon een voortreffelijke basis neer zetten. Voeg daarbij de keyboard partijen, die soms kleurden en dan weer melodieus de boventoon voerden en tel daarbij een uitverkocht 013 met uitzinnige fans en je hebt een ervaring om niet licht te vergeten.

Als toegift waren ‘Market Square Heroes’ en ‘The Company’ de beste keuzes. Uit volle borst meegezongen, gedanst en vooral een onvergetelijke ervaring rijker zullen heel veel fans toch met enige droefenis naar huis gekeerd zijn.

Foto (c) Bart Teunis

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ