Betraying the Martyrs verplettert Baroeg

Facebookrssmail

Submit Fest doet altijd zijn best om het beste binnen de progressive metal en metalcore naar Baroeg te halen en heeft ook vanavond weer een heerlijke line-up voor ons klaarstaan: Betraying the Martyrs betreed de Rotterdamse planken, samen met Underside en Shrezzers.

Russische progressive metalband Shrezzers opent de avond. De heren brengen een aparte mix met poppy vocals en saxofoon die je niet snel ergens anders zal vinden. Misschien is het wel juist hierdoor, maar de band krijgt niet al te veel aansluiting bij het ap aanwezige publiek. De band staat enigszins gecoördineerd op het podium, hoewel ze nog wat roestig/verlegen lijken.

Het uit Nepal afkomstige viertal van Underside krijgt de taak om de zaal verder klaar te stomen voor hoofdact Betraying the Martyrs. De nu metal-core van de heren blijkt toegankelijker dan de muziek van Shrezzers, wat onder andere te merken is in de manier waarop de band het publiek mee weet te trekken. Onder andere een korte speech over de aardbeving van 2015 maken de set net iets persoonlijker. 

Na minder dan een halfuur wachten begint Betraying the Martyrs nog voor velen het verwachten aan zijn set. De heren starten hard en zwepen het publiek meteen op! De hele zaal springt mee op de strakke set die de Fransozen weten te brengen. Het geheel zit muzikaal lekker in elkaar, afgetopt met een toffe lichtshow. Publieksinteractie is er ook voldoende te vinden, met korte gesprekjes over onder andere dat Nederlanders mooier zijn dan Fransen, maar ook natuurlijk de gebruikelijke vragen om te springen. De band is energiek en weet zijn muziek echt tot leven te brengen, iets wat voor sommige bands nog wel eens lastig blijkt te zijn live. Helaas is de pret na een uurtje weer over, maar van de gedachte zullen de aanwezigen nog lang kunnen genieten!

Betraying the Martyrs en Underside hebben er een geslaagde avond van weten te maken. Shrezzers leek helaas buiten de boot te vallen en zal het waarschijnlijk beter doen in volledige prog lineups.

Foto’s (c) Esmee Meijer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ