Gruesome – Dimensions of Horror

Facebookrssmail

12 Jacket (3mm Spine) [GDOB-30H3-007}Gruesome de death metal band uit Florida opgericht door zanger / gitarist Matt Harvey en drummer Gus Rios, na hun betrokkenheid in de “Death To All tours”, komen met een nieuwe EP genaamd ‘Dimensions of Horror’. De band, aangevuld met Daniel Gonzalez (Possessed) en Derketa bassiste Robin Mazen, gooide hoge ogen met het debuut album ‘Savage Land’. Een album op de leest van de death metal platen uitgebracht in de jaren 80 door Chuck Schuldiner en z’n mannen ‘Scream Bloody Gore’ en vooral ‘Leprosy’. Door critici beschreven als een “clone” maar door liefhebbers als een verrijking en verheerlijking van het beste werk van Chuck en zijn kornuiten.

De nieuwe EP brengt in dat licht geen verandering, pure death metal zoals wij gewend zijn van de grootmeester Chuck Schuldiner. Zes nieuwe nummers die zomaar het vervolg zouden kunnen zijn op het album ‘Leprosy’, wanneer Chuck niet een meer progressieve koers had gaan varen. We trappen af met het nummer ‘Forces Of Death’ een lekker death metal nummer van de oude school maar de echte knaller volgt als tweede nummer ‘Raped by Darkness’, typische Death riffs en heerlijk up-tempo met strakke breaks en tempowisselingen.

Ook ‘Hellbound’ is zo’n nummer, een lekker intro maar dan gaat het heerlijk los. Een heerlijke compositie met de sublieme vocalen en solowerk van Matt Harvey. Slechte nummers kent deze EP eigenlijk niet maar afsluiter en titelsong ‘Dimensions of Horror’ is een waardig en fantastische afsluiter van deze plaat.

Gruesome heeft met ‘Dimensions of Horror’ een heerlijke EP uitgebracht en wat mij betreft mogen ze nog wel even doorgaan met dit project. Een “must have” voor de liefheber van het oude materiaal van Chuck Schuldiner’s Death.

(8,5/10, Relapse Records)

1. Forces of Death
2. Raped by Darkness
3. Amputation
4. Hellbound
5. Seven Doors
6. Dimensions of Horror

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ