TROLLWAR – OATH OF THE STORM

Facebookrssmail

In november bracht de Frans – Canadese Folk Death Metal band Trollwar hun tweede album ‘Oath of The Storm’ uit. Hun debuutrelease uit 2013 heette ‘Earthdawn Groves’. De band uit Alma, Québec werd in 2011 opgericht met als inspiratiebronnen bands als Luca Turilli en Wintersun. Gecombineerd met een voorliefde voor klassieke literatuur als Tolkien en H.P. Lovecraft wilde de band zowel qua sound als wat lyrics betreft een wat meer donkerder en duistere sound neerzetten. Naast hun debuut heeft de band nog een Splitalbum in 2017 uitgebracht samen met de band Distrollbar en de EP’s ‘Bloodshed Forges’ (2011) En ‘The Traveler’s Path’ (2017). Tevens heeft de band al veelvuldig opgetreden op veel Metal – en Mediëval festivals in hun eigen thuisland en stonden zij in het voorprogramma van Alestorm.

De band labelt zichzelf als een Folk Death Metal band. Alhoewel Folk Metal? Het enigste Folk element wat de band weet aan te brengen in hun sound is die van een accordeon door vaste bandlid Jonathan Mathieu. En de band klinkt daarin qua afwisseling nogal beperkt.

Want na een uitstekende intro volgen de sterkste tracks van ‘Oath Of The Storm. ‘Summoning,’ ‘Into Shadows’, ‘The Forsaken One’ en ‘In Defiance’ zijn allen stuk voor stuk sterk klinkende songs. Qua sound hebben deze tracks verdomd veel weg van het geluid op Fintrolls ‘Nifelvind’ (2010). De band speelt strak met stevige gitaren en lekker stuwende drums onder de uitstekende gruntvocalen van zanger Simon-Pierre Fortin-Leclerc. Tot aan ‘In Defiance’ weet Trollwar de accordeon mooi te verweven met de stevige muziek en hebben zij van deze track een vrolijk melodieus en dansbare song gemaakt.

Maar vanaf ‘Omens of Victory’ begint de verveling toe te slaan. Alweer komt die accordeon om de hoek kijken wat nu eerder als routine dan als afwisseling gaat klinken. En de accordion is een instrument die je beter niet teveel terug kan laten keren in een stevige metalsound. Maar door de uitstekende muziek en vocalen weet Trollwar de luisteraar door de rest van het album heen te slepen en zijn afsluiters ‘Home of Forbidden Love’, ‘Shores of Madness’, en ‘Winter’s Night’ prima songs. Na een verrassende outro bestaande uit enkel synthesizers sluit de band het album af.

Prima album voor de liefhebbers van Finntroll, Amon Amarth, en Alestorm. De band zit qua stevige sound prima in mekaar met een uitstekende en sterke vocalist en stevige sound. Maar om de muziek interessant en afwisselend te houden hoop ik dat ze voor volgende albums meer met andere Folk instrumenten gaan experimenteren. Daarmee laat je de luisteraar wat meer geboeid en nieuwsgieriger achter. Maar er zit duidelijk meer groei in, dus Trollwar is zeer zeker een band om in de gaten te houden. (70/100)(eigen beheer)

TRACKLIST OATH OF THE STORM

1.Intro
2.Summoning
3.Into Shadows
4.The Forsaken One
5.In Defiance
6.Hymn for the Vanquished
7.Forgotten
8.Omens of Victory
9.Home of Forbidden Lore
10.Shores of Madness
11.Winter’s Night
12.Outro

 

LINE – UP TROLLWAR

Steeve Jobin-Fortin – guitar
Yanick Tremblay – drums
Mathieu Chauvette – guitars
Keven Villeneuve – bass
Simon-Pierre Fortin-Leclerc – vocals
Jonathan Mathieu – accordion

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ