MTV Headbangers Ball Tour met Iced Earth en meer exclusief in 013

Facebookrssmail

b975b817-0606-40fc-9b0d-2254ca1b2adcMTV Headbangers Ball was als programma van eind jaren 80 tot en met de jaren 90 erg populair onder liefhebbers van het hardere genre. Dit jaar keert Headbangers Ball terug. Niet als televisieprogramma, maar als Europese tour. Op maandag 5 december staat deze tour exclusief in 013 in Tilburg. Op de line-up niet 1, niet 2, niet 3, maar zelfs 4 headliners: Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm en Unearth.

Headbangers Ball werd eind jaren 80 en in de jaren 90 uitgezonden op MTV en groeide al snel uit tot één van de meest bekeken programma’s op de zender. Opvallend, omdat het programma met de beste hardrock en metal van dat moment alleen in de late uren werd uitgezonden. Jarenlang was het zelfs één van de zogeheten ‘flagship shows’ van MTV. In 1997 trok de zender abrupt de stekker uit het programma. Hoe dat kwam is voor velen nog steeds een raadsel.

Dit jaar keert MTV Headbangers Ball terug. Niet als televisieprogramma (MTV draait al enige jaren geen muziek meer), maar als Europese tour. Zonder presentatrice Vanessa Warwick, maar met 4 grote bands op de line-up. Iced Earth is daarvan het bekendste. Het heavy metal gezelschap rondom vast lid en gitarist John Schaffer bestaat al sinds 1985 en maakt sindsdien aanstekelijke heavy metal met thrash- en powermetal-invloeden. Albums als ‘Something Wicked This Way Comes’ (1998) zijn tijdloos gebleken.

Ensiferum is één van de grootste namen in het pagan- en folkmetalgenre. Verwacht dan ook teksten over ridders, koningen, draken en zwarte magie. Kataklysm maakt mid-tempo deathmetal en stond in februari nog op eigen kracht als headliner voor een volle zaal in 013. Unearth staat sinds jaren bekend als ijzersterke metalcore act, die met ‘The Oncoming Storm’ (2004) een onmisbare plaat in het genre heeft gemaakt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ