Baroeg viert 35-jarig bestaan

Facebookrssmail

In 2016 bestaat Baroeg 35 jaar en is daarmee het oudste poppodium van Rotterdam. Zaterdag 7 mei viert het Baroeg dit jubileum. De officiële opening van dit feest zal worden verzorgd door de Rotterdamse wethouder Langenberg en Baroeg directeur Leon van Rijnsbergen

Picture of Baroeg

Baroeg kiest al decennia voor harde en alternatieve muziek omdat dat dé passie van de organisatie en haar publiek is. Het poppodium vindt dat deze muziek en dit publiek een plaats verdienen waar ze tot hun recht komen. Er bestaat in Nederland naast Baroeg geen ander middelgroot podium dat uitsluitend harde en alternatieve muziek programmeert.

enslaved1

Hoofdact van de dag is de progressieve black metal band Enslaved. Deze Noren hebben zelf ook iets te vieren, de band bestaat namelijk 25 jaar. De band zal zeker nummers van het laatste album ‘In Times’ ten gehore brengen en belooft een knallende afsluiter te zijn van de festiviteiten. Andere bands die deze dag zullen optreden zijn: de Amerikaanse doom metal band Trouble, geen onbekende in Baroeg daar de heren van Trouble een heerlijk optreden tijdens de Dutch Doom Days in 2013, Komatsu, Dario Mars And The Guilliotines en Red Vultures. De zaal gaat open om 14:00 uur, de eerste band begint om 14:30 uur. Om 15:15 zal de officiële opening door de wethouder plaatsvinden.

Het volledige programma:

14.30-15.10 Red Vultures (NL rock)
15:15 Opening door Leon van Rijnsbergen (directeur)
– Speech Robert Soeterboek (Ambassadeur / Vriend van Baroeg)
– Speech Wethouder Langenberg + toast
– Gezamenlijke borrel
15.45-16.20 Baroeg all star band
16.45-17.30 Dario Mars And The Guillotines (BE dark soul / rock)
18.00-18.45 Komatsu (NL stoner / sludge)
19.30-20.30 Trouble (US doom)
21.15-22.45 Enslaved (NO progressive / viking / black metal, 25 year anniversary)

RockMuZine feliciteert Baroeg, haar medewerkers en vrijwilligers!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ