Deathmetal meesters Amon Amarth in november naar 013

Facebookrssmail
Foto’s (c) Dirk van den Heuvel
Foto’s (c) Dirk van den Heuvel

De Zweedse melodieuze deathmetal machine Amon Amarth komt terug naar 013. De groep staat op zondagavond 6 november op het podium in Tilburg. Eerder dit jaar gaf de groep nog een zéér exclusief optreden in, voor het formaat van deze band, piepkleine zaaltje Hall of Fame in Tilburg. Nu keert de groep dus terug voor een show in de grote zaal.

Amon Amarth is al dik 20 jaar een absolute uitblinker in de wereld van de melodieuze deathmetal. De bombastische sound van deze Zweden zit vol met diepe grunts, retestrakke riffs en is voorzien van teksten die handelen over de Noorse mythologie. Alle langspelers (we tellen inmiddels 10 studioalbums) zijn van een gigantisch hoog niveau. Niet zo vreemd dus dat Amon Amarth al jaren volle zalen trekt en hoog op de bill van festivals als Fortarock staat.

Het nieuwste conceptalbum ‘Jomsviking’ (2016) is tot de nok toe gevuld met dat kenmerkende geluid van deze vuige Vikingen. Om deze uitstekende plaat te promoten speelde de groep eerder dit jaar slechts een handvol exclusieve shows in kleine zalen waaronder de minuscule Hall Of Fame in Tilburg. Dit najaar komen ze gelukkig weer terug naar Europa, alleen worden dan de grotere zalen aangedaan. De show in 013 is exclusief voor Nederland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ