Bloed kruipt waar het niet gaan kan, Stavast (try-out)

Facebookrssmail

“Bloed kruipt waar het niet gaan kan”

We schrijven 13 mei 2016, America, Limburg:

Als de zon langzaam ondergaat, maakt Marco Roelofs, voormalig zanger van de roemruchte Heideroosjes, nog even relaxt een foto met een mobieltje in opdracht van de leden van Kill Ferelli, z’n voorprogramma. Kill Ferelli toerde al eens met Anneke van Giersbergen en staat garant voor een energieke enig sinds rauwe rockshow. Vandaag met invaller Max Otten op de basgitaar.

Ik ben in America (Limburg) waar het ooit met de Heideroosjes begon. Is het puur toeval? Hij draagt, vlak voor aanvang, een shirt van de punkrockband ‘Bouncing Souls”. Een shirt dat hij draagt op de achterzijde van zijn boek ‘KAAL’ waarin hij verslag doet van zijn pieken en dalen van zijn Heideroosjes periode en vlak daarna. Dat shirt ruilt hij in voor een zwart T-shirt als hij tegen 23.00 uur zijn opwachting maakt op het kleine podium van het open jongeren centrum Cartouche.

Ergens in 1989 bracht zijn vader hem naar de jeugdsoos, naast de kerk in America. Hij was 15 en had zijn allereerste optreden met de Heideroosjes. “Ik herinner mij de zenuwen, de rook, de hitte, het lawaai en de pijn in mijn harses omdat ik tegen het lage plafond aan sprong”, aldus Marco. Het was alles wat hij wilde. Het zou zijn leven veranderen. In de aankondiging van het nummer ‘Pleisters plakken’ refereert hij aan dit pijnlijke incident. Nu is hij de 40 jaren gepasseerd en zijn veel van zijn dromen uit gekomen. Wederom in hitte en lawaai. Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Helaas is de zang achter bij de bar moeilijk te verstaan. Het geluid kan moeilijk weg in de lage kelderachtige ruimte van Cartouche dat ruim van te voren was uitverkocht. Stavast bestaat uit: Marco Roelofs (zang), Robin Baard (gitaar), Sem Christoffel (basgitaar), Ingo Jetten (gitaar & zang) en Mart Nijen Es (drums & zang). Ze spelen stevige Nederlandstalige rock met hier en daar een kritische noot.

De set bestaat tot nu toe uit 11 nummers, waarvan er drie afkomstig zijn uit het theaterprogramma ‘KAAL’. Elf nummers die met Stavast het levenslicht zien en die uiteindelijk op een CD moeten belanden. Daarvoor heeft de band een Crowdfunding opgezet. Voor meer info, check www.stavastband.nl. “Het was keihard genieten”, zei Marco na afloop. En zeker, dit smaakt naar meer.

Foto’s © Marcel Hakvoort

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ