Next stage te klein voor Therion

Facebookrssmail

Echt druk is het nog niet als ik de Next Stage binnenloop op deze regenachtige woensdagavond. Om kwart voor acht betreedt de Kroatische (power)metal band Keops het podium om het publiek op te warmen voor Therion. Keops speelt niet onaardige (power)metal met wat progressieve invloeden en een hoog meezinggehalte. Helaas is het geluid verre van perfect waardoor de bass-drum en de gitaristen en dan met name de solo-gitaar niet of nauwelijks te horen zijn. Als je net zo als ik niet bekend bent met de nummers van Keops is het dus moeilijk om echt optimaal te kunnen genieten van de muziek. Zelfs de net uitgebrachte single ‘She Sells Sanctuary’ oorspronkelijk van The Cult is amper te herkennen. Desondanks laat Keops toch een goede indruk achterbij mij en het overige publiek.

Om 9 uur komen de dames en heren van Therion op om te beginnen met het spelen van een mooie mix van Therion-klassiekers en het drieluik ‘Leviathan’. Gelukkig is bij Therion het geluid wel dik in orde zodat de gitaarsolo’s en de meerstemmige zang goed te onderscheiden zijn. Ik ben reuze benieuwd hoe veel mooier dit nog zou kunnen worden als Therion de beschikking krijgt over een groter budget. Vanavond komen de toetsen en de orkestrale passages uit de computer en ook de lichtshow is behoorlijk pover voor de theatrale show en muziek die Therion maakt. Het podium van the Next Stage is sowieso wat klein voor de zeven personen waaruit Therion bestaat.

Nog nagenietend van deze twee uur durende muzikale traktatie keer ik en zeker ook de rest van het 013 publiek meer dan tevreden naar huis. Volgende keer de grote zaal, want dat verdient deze band.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ