Spannend optreden van Pauw in Doornroosje

Facebookrssmail

Met hun nieuwe debuutalbum ‘Macrocosm Microcosm’ dat eind oktober uitkwam op zak ging Pauw afgelopen najaar op pad langs de Nederlandse podia. Deze avond maakten ze hun opwachting in Doornroosje in Nijmegen voor hun bijna laatste optreden dit jaar van hun clubtour. Hierna volgt allen nog even naar Paradiso komende zondagavond, en dan zit het er weer op.

thewomb11

De Haagse band The Womb mocht het publiek opwarmen op deze warmste 17 december sinds jaren. Dus een eenvoudige taak zou je denken. Hun muziek paste prima bij de sound van Pauw. De kleine zaal van Doornroosje was nog niet echt gevuld toen ze begonnen aan hun set. Dat maakte het extra lastig om iedereen in beweging te krijgen. De set begon lekker uptempo en vol power. Door wat technische gitaar problemen en het nummer ‘Out of Place’ zakte echter de energie een beetje weg. Daarna werd het weer goed opgepakt, al konden de zangpartijen veel mensen niet echt bekoren. De zaal was inmiddels lekker vol en deinden mee op hun muziek. Met op de achtergrond live beelden wisten ze tegen het eind de boel lekker op stoom te brengen, en was het jammer dat ze na zo’n 40 minuten stopte. Het publiek had het gevoel dat ze juist lekker op gang waren gekomen.

pauw12
Er werd een imposante hoeveelheid muziekspul het podium op gereden voordat Pauw de aftrap kon nemen. Vol verwachting klopte de harten van velen… Eerder zagen velen ze al even op Lowlands 2015 en een ieder die ze daar zag was onder de indruk.
 pauw5
De mix van nummers was erg goed gekozen waardoor het gedurende het hele optreden spannend bleef door de dynamiek in de songs en de volgorde in de set. Het hele nieuwe album kwam langs in een wat andere volgorde dan op de plaat. De opening van de set ging net het intern door met, het op de muziek van Pink Floyd lijkende nummer, ‘Visions’. De nummers worden soms lang uitgesmeerd en gerekt zonder dat het saai wordt.
Na de break brachten Pauw hun laatste tonen via het nummer ‘Shambhala’. Het was een mooi avondje met Pauw. Komend jaar wederom op het grote festival Eurosonic / Noordverslag in Groningen te zien en horen.
Foto’s (c) Hans Kreutzer, RockMuZine.nl
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ