High Fighter – Scars & Crosses

Facebookrssmail

High Fighter 'Scars & Crosses' Album Front Cover_ By Dominic SohorHigh Fighter is een nog jonge band afkomstig uit het Duitse Hamburg en is ontstaan na het opbreken van A Million Miles. Gitarist Christian Pappas en zangeres Mona Miluski richten tezamen met gitarist Ingwer Boysen en bassist Honl (beide ex Delete Yourself) en drummer Thomas Wildelau een nieuwe band op. Na een EP, ‘The Goat Ritual’, in eigen beheer te hebben uitgebracht in 2014 werd de band opgepikt door Svart Records. Muzikaal bevindt het gezelschap zich in een breed spectrum, doom, stoner en heavy metal. De debuutplaat ‘Scars & Crosses’ verschijnt op 10 juni.

Het openingsnummer, ‘A Silver Heart’, begint als een typisch stoner nummer, trage, zware gitaarriffs. Het tempo gaat wat omhoog en dan zijn daar de vocalen van Mona Miluski, enerzijds bedruipt het gevoel je dat het niet past en toch kleuren de wat rauwe vocalen goed bij de muziek. Het lijkt erop dat Mona wat “heavier” zingt dan op de EP getuige de death metal grunts die hier en daar voor bijkomen en een lekkere agressieve bijdrage geven aan de vermakelijke opener.

‘Darkest Days’ heeft meer rock invloeden en dat teken de veelzijdigheid en variatie in de nummers, een lekker en simpel klinkent nummer en de brute vocalen aan het einde van het nummer zijn gewaagd. Lekkere heavy nummers staan er op deze plaat met steeds weer die grunts die het boeltje flink opschudden. Nummers als ‘The Gatekeeper’, het lekkere up-tempo ‘Blinders’ of het stevig rockende ‘Gods’ zijn stuk voor stuk sterke composities met goed verzorgd gitaarwerk en de veelzijdige vocalen zijn een absolute aanwinst in deze nummers en op de complete plaat. Afsluiter en titelnummer ‘Scars & Crosses’ is een heerlijker stamper, onder het motto “save the best for last” een waardig en titelnummer en een heerlijke afsluiter.

High Fighter heeft met de debuutplaat ‘Scars & Crosses’ een bijzonder aangename plaat uitgebracht. Veel muzikale variatie met zeer sterke vocalen. De plaat is vanaf 10 juni verkrijgbaar.

(8/10, Svart Records)

1. A Silver Heart
2. Darkest Days
3. The Gatekeeper
4. Blinders
5. Portrait Mind
6. Gods
7. Down To The Sky
8. Scars & Crosses

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ