Radkey – Delicious Rock Noise

Facebookrssmail

delicious_rock_noise_-_coverIn 2015 werd het album ‘Dark Black Makeup’ gereleased door de 3 broers Radke. Samen vormen zij de band Radkey, wat zoals je kan raden een afgeleide is van hun achternaam. Zij staan garand voor een goede portie rock, met invloeden van punk. In hun biografie komen woorden naar voren als: “pizza, Ramones, dad’s record collection, skateboards, Misfits en Nirvana”. Dit alles in de mix brengt hun bij ‘Delicious Rock Noise’ wat eigenlijk hetzelfde album is als ‘Dark Black Makeup’ met twee extra nummers.

‘Dark Black Makeup’ is de opener van het album. Het nummer werd in Amerika goed ontvangen, net als ‘Feed My Brain’ met de release van het album ‘Dark Black Makeup’. De zang van Dee Radke doet meteen denken aan de The Doors of Danzig. Verder is het vrolijke rock met een hoog meezinggehalte wat het een goede opener maakt van het album. Het nummer ‘Romance Dawn’ volgt daarop. De opening is voor zanger Dee en drummer Solomon. Met een goede tempoversnelling word er weer over gegaan op pure rock. In de break komt bassist Isaiah meer op de voorgrond. De solerende gitaar maakt het geheel af.

In ‘Best Friends’ wordt er een ander tempo aangehouden. De zang klinkt meer gevarieerd binnen het iet wat duistere geheel. Ook de gitaarsolo van zanger Dee is erg tof, en duurt lekker lang. De breaks in het nummer zijn goed gedaan, en laten de ruimte voor goed samenspel tussen bas en drum. Het einde is verassend en ook goed gedaan. In ‘Le Song’ zijn dan wel de punkinvloeden erg duidelijk hoorbaar. Het is een beetje Ramones featuring Misfits. Het nummer is erg vrolijk, en bestaat uit toffe rock met up tempo zang. Het refrein is heel erg toegankelijk en doet denken aan ‘Na Na Na’ van My Chemical Romance. Verder kenmerkt het nummer zich wederom met sterk basspel en een toffe gitaarsolo.

Het nummer ‘Feed My Brain’ spreekt erg tot de verbeelding van de gemiddelde scholier, waar het gaat over de leraar. Ook hier doet de zang denken aan de The Doors. Het geheel voelt meer rauw aan, ook de uithalen klinken meer woest. De punkritmes zijn dan weer hoorbaar in ‘Song Of Solomon’. Het nummer heeft een goede groove. Het gaat over falen maar heeft een vrolijke sound, dit is leuk gedaan. Ook de samenzang versterkt het geheel. Ook ‘Glore’ heeft duidelijk punkinvloeden. Met name in de zang is dit duidelijk hoorbaar. De opening is wilder en doet je verlangen naar een stevige moshpit. Het is een toffe aanvulling voor het album.

Het album wordt afgesloten met twee covers die niet op voorganger ‘Dark Black Makeup’ stonden. Het nummer ‘Marvel’ is een cover van de Lemons. Het nummer gaat over “verrassend genoeg” superhelden. Het geeft wel de plezier aan die de broers onderling hebben, en is best grappig. Het zelfde geld voor ‘Teen Titans Theme’, wat daadwerkelijk de titelsong is voor een Japanse animatie show, maar dan in een ander jasje. Beide nummers voegen eigenlijk niks toe aan het geheel van het album, maar doen denken aan de jeugdige speelsheid. Speelsheid die deze drie broers duidelijk nog bezitten.

Over het geheel genomen is het een leuk rock album. De broers hebben duidelijk goed naar andere bands geluisterd en die invloeden hoor je veel terug. Te vaak hoor je de Ramones, Misfits, Volbeat, Foo Fighters en The Doors enz. Daarmee is het niet een echte toevoeging voor de gemiddelde platenkast. ‘Delicious Rock Noise’ is leuk maar mist een eigen sound, en is met 15 nummers vol herkenbaarheid eigenlijk net iets te lang.

(7/10, Another Century)

Tracklist:
• Dark Black Makeup
• Romance Dawn
• Love Spills
• Parade It
• Best Friends
• Le Song
• Hunger Pain
• Feed My Brain
• Sank
• Song Of Solomon
• Evil Doer
• Glore
• Feel
• Marvel
• Teen Titans Theme

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ