Denouncement Pyre – Black Sun Unbound

Facebookrssmail

d-pyre - black sun cover haulixDenouncement Pyre is een Australische black / death metal band opgericht in 2003. Na wat ep’s verscheen in 2010 de debuutplaat ‘World Cremation’ , de eerste plaat die verscheen via Hells Headbangers Records, in 2013 volgde ‘Almighty Arcanum’ en eind juli verschijnt de derde full-length ‘Black Sun Unbound’. Wie er exact actief zijn in deze band is een raadsel, feit is dat zanger / gitarist Decaylust het enige bandlid is die is overgebleven van de originele line-up. Vanaf 2011 wordt D. bijgestaan door bassist R. Prain en drummer Luke Wilson.

Waneer je het intro ‘Abnegate’ luistert wordt al snel duidelijk waar we hiermee te maken hebben. Het eerste nummer ‘Deathless Dreaming’ bevestigt mijn gevoel, het snelste en bruutste nummer van het album, muzikaal hebben de heren van Denouncement Pyre het top voor elkaar. Zelfs in het meest brute nummer death metal nummer van deze plaat zit melodie, heerlijk gitaarwerk en geweldige vocalen geven de burger moed in het eerste nummer.

Nummer 2, ‘Wounds of Golgotha’, is een meer black georiënteerd nummer en ook hier kunnen we spreken van een lekker opbouw en strakke riffs. Heerlijke tempowisselingen, vette drums geven het nummer karakter en doet je verlangen naar meer. En meer komt er met lekkere black death nummers als ‘World Encircler’ en ‘Scars Adorn the Whore in Red’, misschien wel een van de beste nummers op deze plaat. Heerlijke brute mid-tempo black metal nummers als titelnummer ‘Black Sun Unbound’, ‘Revere the Pyre’ of ‘Witness’, bruut en en melodie en lekker verzorgd gitaarwerk en “straight on” vocalen. Afsluiter ‘Sophrosune’ heeft het helemaal en is de perfecte afsluiter van een geweldg album.

Denouncement Pyre heeft een heerlijke en gevarieerde plaat weten te maken, een super vette productie maakt het verhaal af. ‘Black Sun Unbound’ mag niet ontbreken in je platenkast.
Het album is verkrijgbaar als cd en lp vanaf 22 juli.

(8,5/10, Hells Headbangers Records)

1. Abnegate
2. Deathless Dreaming
3. Wounds of Golgotha
4. World Encircler
5. Scars Adorn the Whore in Red
6. Black Sun Unbound
7. Revere the Pyre
8. Witness
9. Transform the Aether
10. Sophrosune

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ