Kerry King – From Hell I Rise

Facebookrssmail

Naar dit album zullen veel mensen met hooggespannen verwachtingen hebben uitgekeken. Kerry King is natuurlijk al een Thrash-legende, dat is geen punt van discussie. Nadat bekend werd dat Slayer voorgoed zou stoppen omdat Tom Araya definitief met pensioen wil gaan vroeg heel de metal-community zich af welke muzikale koers Kerry King zou gaan varen en met welke muzikanten hij dat zou gaan doen. Om de laatste vraag als eerste te beantwoorden. Kerry King heeft wat namen weten te strikken die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Meest voor de hand liggend is drummer Paul Bostaph die de laatste jaren al op de drumkruk bij Slayer zat. De ritmesectie wordt gecompleteerd door bassist Kyle Sanders bekend van de band Hellyeah. Naast Kerry King himself speelt gitarist Phil Demmel (Machine Head/Vio-Lence) en niet de voor de hand liggende Gary Holt, enigszins verrassend. De grootste verrassing is echter zanger Mark Osegueda van Death Angel die op dit album nog maar eens laat horen hoe veelzijdig hij is.

De eerste vraag is ook makkelijk te beantwoorden. De muziek op ‘From Hell I Rise’ sluit naadloos aan op het laatste Slayer album Repentless’. Niet gek natuurlijk aangezien King na het overlijden van Jeff Hanneman al het leeuwendeel van de nummers schreef. Tekstueel wijken de nummers op ‘From Hell I Rise’ wel wat af. Uiteraard ontbreekt het vertrouwde Slayer-thema Satanisme ook niet zoals op het titelnummer ‘From Hell I Rise’, maar de meeste nummers gaan over sociale thema’s als eenzaamheid (veroorzaakt door COVID) en het verziekte (politieke) klimaat.

Het doet me pijn om te schrijven dat Kerry King’s eerste solo album niet de geschiedenisboeken in zal gaan als memorabel. Ik betrapte me tijdens het beluisteren van dit album dat mijn aandacht regelmatig verslapte doordat bijna elk nummer klinkt als het voorgaande en dat is wel het laatste wat je wil als je het eerste solo album van Kerry King opzet. Beste nummers zijn het korte superagressieve ‘Everything I Hate About You’, ‘Crucifixation’ waarin King laat horen dat hij nog steeds goede riffs kan schrijven en afsluiter ‘From Hell I Rise’ dat meer op Slayer lijkt dan Slayer zelf.

Verantwoordelijk voor het geluid is Josh Wilbur, bekend van onder andere Korn, Avenged Sevenfold, Bad Religion en Lamb Of God. Hij heeft goed werk afgeleverd al had de zang van Mark Osegueda wel wat minder op de voorgrond gemixt mogen zijn. Zoals al eerder vermeld pakt ‘From Hell I Rise’ me minder dan ik van tevoren gehoopt had. King vertelde in een interview met Metal Hammer al dat ‘From Hell I Rise’ in het verlengde zou liggen van ‘Repentless’, en dat is nu precies het probleem. Ik heb het meeste al eerder gehoord. De post-Hanneman albums van Slayer heb ik al in mijn bezit (de rest overigens ook). Ik hoop dat Kerry King op zijn tweede album wat meer zijn eigen gezicht laat zien en wat minder voortborduurt op zijn oude band Slayer. Hij hoeft zich tenslotte niet meer te bewijzen. (70/100) (Reigning Phoenix Music)

Tracklist

 1. Diablo (1:54)
 2. Where I Reign (3:50)
 3. Residue (4:38)
 4. Idle Hands (3:44)
 5. Trophies Of The Tyrant (3:32)
 6. Crucifixation (5:14)
 7. Tension (2:47)
 8. Everything I Hate About You (1:21)
 9. Toxic (3:54)
 10. Two Fists (3:36)
 11. Rage (3:24)
 12. Shrapnel (5:01)
 13. From Hell I Rise (3:33)

Lineup

 • Kerry King – Guitars
 • Phil Demmel – Guitars
 • Mark Osegueda – Vocals
 • Paul Bostaph – Drums
 • Kyle Sanders – Bass
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ