Guns ‘n Roses gitarist Slash fan van Monster Truck

Facebookrssmail

Het Canadese Monster Truck brak dit jaar in eigen land door met het album ‘Sittin’ Heavy’ en speelt zich internationaal in de kijker door tournees met grootheden als ZZ Top, Alice In Chains en Slash. De Guns N’ Roses-gitarist is een uitgesproken fan. ‘Sittin’ Heavy’ kwam moeilijk tot stand: “We werden teruggestuurd naar de studio, eigenlijk met het doel om hits te schrijven.”

Monster Truck komt uit het Canadese Hamilton en debuteert in 2013 met het album ‘Foriosity’. Hun naam groeit door veelvuldig te toeren met grootheden uit de rock en het tweede album ‘Sittin’ Heavy’ verschijnt begin 2016.

Van het spelen met rocklegendes heeft Monster Truck veel geleerd, zegt gitarist Jeremy Widerman. “Niet doordat ze ons tips geven maar simpelweg door avond aan avond een wereldshow te spelen. Wij zien de impact daarvan en proberen het goede voorbeeld te volgen. Het zijn geoliede machines, ook wat logistieke en technische dingen op het podium betreft. Daar steek je veel van op.”

Sexy Slash
Monster Truck heeft nog het meest aan de crewleden van al die bands, stelt Widerman. “Slash is een sexy naam, als hij iets over ons zegt ziet dat er goed uit in de media. Maar als het om praktische zaken gaat, hebben we het meest te danken aan de crewleden van grote bands. Ze hielpen ons vaak als we liepen te klungelen met onze apparatuur. Daarnaast tipten zij ons bij andere bands waar ze mee werken, wat weer nieuwe tournees opleverde. Het zijn de grote anonieme helden van de muziekindustrie.”

Zware bevallingen
De twee albums die Monster Truck uitbracht waren zware bevallingen, zegt de gitarist. “Van ‘Furiosity’ is de eerste versie volledig geschrapt, daarvoor hebben we twee opnamesessies gedaan. Voor ‘Sittin’ Heavy’ bouwden we een studio in onze oefenruimte, waardoor de omstandigheden veel te relaxed waren. Zonder strak tijdschema wordt je discipline minder en ga je focussen op details. Dan verlies je soms uit het oog wat je probeerde te bereiken. Uiteindelijk werden we teruggestuurd naar de studio omdat mensen vonden dat het beter kon. Dat leverde een paar van onze beste songs op.”

Monster Truck heeft van beide ervaringen geleerd, zegt Widerman. “Een goed album maken is nou eenmaal moeilijk. Wie zegt dat het makkelijk is, liegt. We zijn op ons best met een pistool tegen het hoofd en onze rug tegen de muur. Dan doen we wat we moeten doen.”

©FaceCulture

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ