Nervosa brengt een lekker avondje thrash metal naar The Cave

Facebookrssmail

Op donderdag 9 juni was er een avondje thrash metal geprogrammeerd in Rock Club The Cave in Amsterdam. De jonge Braziliaanse dames van Nervosa deden na optredens in Tilburg en Gorinchem nu het Amsterdamse aan. Opener van de avond was het Utrechtse / Amsterdamse Disquiet.

KIK_1762De mannen van Disquiet zijn al weer een paar jaartjes actief. De band is oorspronkelijk opgericht in 2000 en na een onderbreking timmeren de heren sinds 2008 weer flink aan de weg. Met een lekkere nieuwe plaat, ‘The Condemnation’, op zak ziet de toekomst er voor Disquiet goed uit.
Na het vermakelijke optreden op de Amsterdam Metalnight twee weken terug konden de Amsterdammers zich wederom opmaken voor een stevig potje thrash. Ook deze avond verzaakte Disquiet niet en werd men getrakteerd op lekkere thrash met enthousiasme gebracht op een “te” klein podium voor dit vijfkoppige gezelschap. Strak gitaarwerk van het tandem Fabian Verweij en Menno Ruijzendaal en ook de vocalen van frontman Sean Maia waren weer super verzorgd. Een heerlijke start van de avond in redelijk goed gevulde Cave.

KIK_1896Nervosa bestaat uit een drietal jonge dames uit het Braziliaanse São Paulo. De band is opgericht in 2010 en hebben inmiddels al twee full-lengths op hun naam staan: ‘Victim of Yourself’ uit 2014 en de nieuwe plaat ‘Agony’ welke begin deze maand verschenen is. De dames brengen stevige thrash metal en de nummers van de nieuwe plaat als ‘Hypocrisy’, ‘Intolerance Means War’ en ‘Guerra Santa’ hakten er lekker in. De podium presentatie en interactie met het publiek is geheel voor zangers en bassiste Fernanda Lira, daar waar Fernanda nadrukkelijk aanwezig is gitariste Prika Amaral beduidend minder aanwezig op het podium. Het publiek aanschouwde alles met goedkeuring en al headbangend werden ook de ouder nummers verwelkomt en met nummers als ‘Into Moshpit’ en ‘Twisted Values’ was dat geen wonder. Nervosa zette een vermakelijke show neer en zorgde voor een geslaagde avond in The Cave.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ