Hellyeah – Unden!able

Facebookrssmail

Unden!able album cover lowDe zogenaamde supergroep Hellyeah heeft onlangs de vijfde langspeler, ‘Unden!able’ uitgebracht. De band is begonnen in 2006 met zanger Chad Gray (Mudvayne), drummer Vincent Paul (Pantera, Damageplan) en gitarist Tom Maxwell (Knives Out!, Nothingface) en heeft er nog altijd de vaart in. Zeker nadat dit jaar bekend werd dat Mudvayne, na een inactieve periode sinds 2010, naar alle waarschijnlijkheid niet meer bij elkaar komt is de status van Hellyeah verandert van “side project” naar nummer 1 prioriteit.

De nieuwe plaat ‘Unden!able’ is de opvolger van het in 2014 verschenen ‘Blood for Blood’ en de titel zegt eigenlijk al genoeg. Hellyeah is een band en dat is niet meer te ontkennen.

Na het intro starten we met het nummer ‘X’, een lekker up-tempo nummer, en het wordt meteen duidelijk wat we van Hellyeah kunnen verwachten. Dampende groove metal met oog voor het grote publiek, dit om het vieze wordt commercie te ontwijken. ‘Scratch A Lie’ stampt vrolijk voort, een heerlijke groove en een nummer dat staat als een huis.

‘Be Unden!able’, het wat “te” populair klinkende ‘Human’ of ‘Leap of Faith’ zijn stuk voor stuk nummers die het live goed gaan doen. Met de uit duizend herkenbare vocalen van Chad Gray nummers die het goed zullen gaan doen bij het “mainstream” publiek. Stevigere nummers zijn er ook zoals bijvoorbeeld ‘Blood Plague’ of ‘Live Or Die’, snellere nummers met een “catchy” refrein.

Het “gelegenheid” gezelschap schuwt ook geen popsongs, ‘Love Falls’ is een nummer dat eigenlijk niet op deze plaat thuis hoort, zo zoet dat het nummer ongetwijfeld in de Amerikaanse billboard terecht gaat komen. Nee, doe dan maar de kopschudder ‘Startariot’ of afsluiter ‘Grave’, lekkere stampers en meer up-tempo werk.

Hellyeah kan met deze nieuwe plaat alle kanten op, de gemiddelde metalhead kan wat met de snellere nummers maar ook voor het grote publiek zit er genoeg materiaal tussen waarmee de heren kunnen gaan scoren.

(8/10, Eleven Seven Music)

1. ! (Intro) 01:19
2. X 03:31
3. Scratch a Lie 03:56
4. Be Unden!able 03:13
5. Human 03:33
6. Leap of Faith 04:21
7. Blood Plague 03:57
8. I Don’t Care Anymore (Phil Collins cover) 04:41
9. Live or Die 03:25
10. Love Falls 04:34
11. 10-34 (interlude) 00:26
12. Startariot 03:41
13. Grave 04:48

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ