SYRENCE – FREEDOM IN FIRE

Facebookrssmail

SYRENCE – FREEDOM IN FIREOp 8 februari is het debuutalbum ‘Freedom In Fire’ verschenen van de band Syrence via het Fastball Music recordlabel. De band uit Stuttgart, Duitsland maakt lekkere Classic Rockmuziek in de traditie van welbekende oudgedienden als Journey, maar de band weet wel hun eigen Syrence stempel neer te zetten. Voor de mixing en mastering van ‘Freedom In Fire wist Syrence niemand minder te strikken dan Achim Köhler (Dragonforce, HammerFall). En de vocalproductie nam Ralf Scheepers deze voor zijn rekening (Bekend van Primal Fear)

Al eerder bracht de band de titeltrack uit op single en daarmee opent de band gelijk het album op een prettige manier. ‘Freedom In Fire’ is een melodieuze mid-tempo track die lekker weg luistert.

Tracks als ‘Living On The Run’, ‘Your War’, ‘Fozzy’s Song’, ‘Addicted’, ‘Symphony’, ‘Evil Force’ en ‘Kings Of Speed’ kenmerken zich door een prettige Classic Rock sound zonder over geproduceerd en gelikt over te komen met prettige vocalen van zanger Johnny Vox, prima gitaarspel van de heren Oschlo en Juli, en dito bass- en drumspel van bassist Fritz en drummer Strikar. Duidelijk wordt gedurende het gehele album dat de productie erop gericht is om de band zo puur en echt mogelijk in hun sound te laten overkomen.

En daar is de band zeer zeker in geslaagd. Want tracks als ‘Living On The Run’ en ‘Fozzy’s Song’ kenmerken zich door een prettige afwisseling van een stevig intro naar een rustige gitaarriff met fijne, zuivere vocalen en een uitstekende gitaarsolo als bridge. Alhoewel ‘Addicted’ wel een erg simpele en voor de hand liggende songtekst kent, weet de band door een prettige sound er een fijne track van te maken welke makkelijk op de radio zou kunnen. En dit geldt ook voor de mid-tempo track ‘Red Gold’, die wel erg inspiratieloos klinkt met weinig afwisseling. ‘Symphony’ is een fijne Classic Rock ballad die de jaren 80’ vibe van Whitesnake Ballads als ‘Is This Love’ prima weet over te brengen. En ook de track ‘Evil Force’ weet deze vibe uitstekend over te brengen, hetzij weliswaar in steviger uitvoering en sound. ‘Kings of Speed’ opent met een lekkere gitaarlick en kent tevens een prettig refrein om lekker live mee te zingen.

Een uitstekend debuut van deze ‘jonge honden band’. Syrence weet duidelijk wat ze willen, hoe ze willen klinken, en wie ze zijn. En dat kun je alleen maar aanmoedigen. Tel daarbij op dat ze twee namen achter grote bands hebben weten te strikken die hun duidelijk daarin hebben geholpen om hun sound en bandpresentatie weer te geven, en dan kun je niet anders dan een uitstekend debuut als visitekaartje afleveren.

‘Freedom In Fire’ kenmerkt zich door prima Classic Rocksongs met een uitstekende en bovendien eigen sound. Hier en daar komen de teksten in sommige songs wat cliché over, maar dat neemt niet weg dat de band zeer zeker grote kwaliteiten in huis heeft om uit te groeien tot een grote bekende Classic Rockband van nu. De oudere generatie Rockliefhebbers die de jaren 80’ bewust hebben meegemaakt zouden van dit album zeer enthousiast kunnen worden. (88/100) (Fastball Music)

TRACKLIST FREEDOM IN FIRE

1 Freedom In Fire
2 Living On The Run
3 Your War
4 Fozzy’s Song
5 Addicted
6 Symphony
7 From Ashes To The Sky
8 Evil Force
9 Red Gold
10 Wild Time
11 Kings Of Speed
12 Seven Oaks

LINE UP SYRENCE

Johnny Vox – Vocals
Oschlo – Guitar
Fritz – Bass
Strikar – Drums
Juli – Guitar

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ