Freitod – Der unsichtbare Begleiter

Facebookrssmail

Freitod-CoverFreitod is een Duitstalig metal duo uit Neurenberg. Na albums ‘Nebel der Erinnerungen’ uit 2010 en ‘Regenjahre’ uit 2012 verschijnt op 1 juli dit jaar de derde langspeler ‘Der unsichtbare Begleiter’. Muzikaal bevindt het duo zich in het “Depressive Black Metal” genre. Met teksten die gaan over zelfmoord, winter en depressies geen wonder dat de muziek niet te vrolijk klinkt.

Het album opent melodieus met het nummer ‘Unter schwarzen Wolken’, de brute vocalen van zanger / drummer Robert Seyferth zijn sterk en klinken overtuigend. In dit nummer zijn de refreinen ingevuld door zanger / gitarist Gerd Eisenlauer die een apart gevoel weet te creëren met zijn “clean vocals”. In het volgende nummer, ‘Die falsche Krankheit’ neemt Gerd het voortouw met zijn vocalen, een traag nummer dat halverwege een verassende tempo versnelling krijgt dat het nummer meer een black metal gevoel geeft.

Sterke composities, zo ook de nummers ‘Der unsichtbare Begleiter’ en ‘Mirta’ en toch krijg je soms het gevoel dat de “clean vocals” wat dun zijn, wat vlak en niet echt tot je door weten te dringen. Dan liever een nummer als ‘Zerrissen’ met de compromisloze vocalen van Herr Seyferth. De plaat besluit met ‘…und am Ende war das Nichts’, het vervolg op het nummer ‘Abwärts’ van de debuutplaat. Een rustig piano intro wordt gevolgd door een al even zo rustig vervolg. Een aardig en gevoelig nummer dat een mooi sluitstuk van deze plaat is.

Freitod heeft met de derde langspeler een lekker album gebracht, afwisselend en met sterke composities.

(8/10, Ván Records)

1. Unter schwarzen Wolken 06:20
2. Die falsche Krankheit 06:32
3. Der unsichtbare Begleiter 06:19
4. Zerrissen 05:18
5. Mirta 07:07
6. Die Zeit heilt keine Wunden 04:36
7. …und am Ende war das Nichts (Abwärts II) 08:21

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ