Sodomisery – Mazzaroth 

Facebookrssmail

De Zweedse Blackened Death Metal band Sodomisery is ontstaan in 2015 als een studio project van Harris Sopovic. De EP ‘Sodomisery'(2017) is opgenomen met de hulp van muzikanten die deel uitmaken van Katatonia, Diabolical en Netherbird. Naar aanleiding van de vele positieve reacties en recensies besluit Harris Sopovic het project om te zetten in een full-time band.

In 2018 heeft hij de line-up rond met Viktor Eklund, Paul Viscolit en Magnus Grönberg die allem gepokt en gemazeld zijn in de (Zweedse) metal scene. In 2020 komt op Testimony Records het debuut album ‘The Great Demise’ uit. In 2022 duikt de band weer de studio in met als resultaat dit nieuwe album genaamd ‘Mazzaroth’. Grootste verschil met het vorige album en de EP is het gebruik van keyboards wat niet echt verrassend is aangezien de band aangeeft sterk beïnvloedt te zijn door Dimmu Borgir, Cradle Of Filth en Children Of Bodom. Sodomisery is desondanks toch niet over één nacht ijs gegaan om tot deze nieuwe muzikale stap te komen. Ze hebben 2 versies van ‘Mazzaroth’ opgenomen. De ene versie bevat een mix met keyboards en orkestratie terwijl de andere geen enkele van deze toevoegingen bevat. Na talloze luistersessies besluit Sodomisery dat het toevoegen van keyboards exact is wat de nieuwe nummers nodig hebben.

Sodomisery heeft met ‘Mazzaroth’ een goed Blackened Death album uitgebracht maar het ontbreekt de band nog aan een eigen smoel. Beste nummer opener ‘Coming Home’ waarin alle facetten van het nieuwe geluid van Sodomisery te horen zijn. Blastbeats, Blackmetal riffs, akoestische gitaren, growls en cleane zang verpakt in een uitstekend nummer. Niklas Sandin (Katatonia,LIK) zingt nog een deuntje mee op ‘Demon In Heaven’. Aanbevolen voor fans van Amon Amarth, Dimmu Borgir, Cradle Of Filth en Children Of Bodom. (72/100) (Testimony Records)

Track List

1 Coming Home (5:01)

2 Psychogenic (3:25)

3 Delusion (4:15)

4 A Storm Without A Wind (4:11)

5 Master Of Your Mind (4:59)

6 Mazzaroth (5:15)

7 Rebuilding (3:08)

8 Demon In Heaven (4:21)

9 Ephemeral Requiem (1:03)

Line-Up

Harris Sopovic – Vocals/ Guitar

Teddy Möller – Guitar, Choir Vocals on ‘Demon In Heaven’

Viktor Eklund – Drums

Paul Viscolit – Bass

Guest

Niklas Sandin – Choir Vocals on ‘Demon In Heaven’ 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ