CD van de Week: Carnifex – Slow Death

Facebookrssmail

Carnifex - Slow Death - ArtworkHet Amerikaanse Carnifex komt op 5 augustus dit jaar met de zesde langspeler. Na ‘Die Without Hope’ uit 2014 de tweede plaat die zal verschijnen via Nuclear Blast Records. De typische mix van deathcore en death metal die deze heren al sinds 2005 brengen begint langzaam andere invloeden te krijgen. Op de voorganger ‘Die Without Hope’ waren al voorzichtig wat progressieve invloeden te horen en dit krijgt een vervolg op de nieuwe plaat ‘Slow Death’.

De plaat opent met een donker intro naar ‘Dark Heart Ceremony’, een sterk nummer met verschillende tempowisselingen en breaks. Melodieus en technisch gitaarwerk in combinatie met de brute vocalen van zanger Scott Lewis zorgen voor een lekkere openingsnummer. Ook titelnummer ‘Slow Death’ en het nummer ‘Drown Me In Blood’ zijn nummers waar het melodieuze gitaarwerk opvalt, melodieus zonder het brute karakter te verliezen.

Nummers als ‘Pale Ghost’ en ‘Black Candles Burning’ zijn dan weer nummers die je van Carnifex kan verwachten, deathcore, maar ook hier zijn het de gitaarsolo’s en gitaar melodieën die opvallen. Denk nu niet dat er geen bruut werk op deze plaat staat, Carnifex is het niet verleerd, ‘Six Feet Closer To Hell’ en vooral ‘Necrotoxic’ zijn de brutere songs en met de rauwe vocalen van Scott Lewis klinken deze nummers weer als vanouds. Favoriet op deze plaat is zonder meer het nummer ‘Countess of the Crescent Moon’ bruut met tempowisselingen en een geweldige solo, simpelweg top.

Carnifex heeft met deze nieuwe plaat de ingeslagen weg voortgezet en een heerlijke plaat afgeleverd!

(8,5/10, Nuclear Blast Records)

1. Dark Heart Ceremony 04:49
2. Slow Death 04:05
3. Drown Me in Blood 04:38
4. Pale Ghost 03:53
5. Black Candles Burning 03:40
6. Six Feet Closer to Hell 04:02
7. Necrotoxic 03:15
8. Life Fades to a Funeral 02:01
9. Countess of the Crescent Moon 03:28
10. Servants to the Horde 03:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ