Moke’s – Moke’s

Facebookrssmail

Moke'sMix twee metalheads met een hiphopdrummer en een soulzanger die ook van stoner & psych rock houden. Het Franse Moke’s (Niet te verwarren met onze eigen Moke) is op die manier sinds 2011 bezig en heeft nu haar eerste EP uit, eenvoudig ‘Moke’s’ getiteld. Vijf nummers in de stijl van Led Zeppelin, hoewel die vergelijking meer een belediging is voor Led Zeppeling dan het een compliment. Moke’s. Zangeres Agnès heeft waarschijnlijk een geweldige stem wanneer ze jazz en soul zou zingen, voor de psychedelische rock van Moke’s is haar stem gewoonweg veel te iel. Tel daarbij de overduidelijk goedkope productie van de EP bij op en je begrijpt dat de gitaarpartijen van Antoine Doyen vlak, kaal, eenvoudig en gewoonweg slap klinken.

‘Moke’s’ niveau gaat gaandeweg de EP vordert kwalitatief wel ophoog, maar voordat je bij de stukken bent aangekomen die acceptabel zijn (‘Don’t’ en ‘Darkness’) heeft vrijwel iedereen het album al afgezet. Is dat jammer? Nee, in het geval van Moke’s zal je er weinig aan missen. Het album bewijst des te meer dat een crowdfundingsactie voor een album vaak betekent dat de band terecht geen platenmaatschappij achter zich heeft gekregen. ‘Moke’s’ is een leuke band voor in het kraakpandencircuit, maar verder houdt het dan ook wel op.

(3/10, Eigen productie)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ