Bökkers – Live & Knetterhard

Facebookrssmail

BökkersAls een titel ergens een lading dekt dan is het wel bij het livealbum ‘Live & Knetterhard’ van de het Sallandse gezelschap Bökkers. Het is inderdaad Live en Knetterhard. Wat muziek en taal betreft is een vergelijking met Normaal snel gemaakt en ik hoop dat ik zowel Bökkers als Normaal hier niet mee beledig, want eerstgenoemde zijn Achterhoekers, terwijl de anderen uit het Overijsselse Salland afkomstig zijn. Voor ons in het westen misschien een pot nat, maar zoiets kan gevoelig liggen.

De band bestaat uit Hendrik Jan Bökkers (zang, gitaren), Erik Neimeijer (zang, gitaren, orgel, bluesharp), Arjan Pronk (bas) en Jeroen Hobert (drums). Zelf noemen zij hun muziek: AC/DC meets Chuck Berry met wat country, punk en powerpop. Dat de rock ’n roll van Chuck Berry zich kennelijk goed leent voor plattelandsdialectrock is al duidelijk geworden door bands als het Duitse Torfrock en ons eigen Normaal (daar zijn ze weer) en ook De Bökkers weten er raad mee.

‘Live & Knetterhard’ is in januari opgenomen in de Hein & Diny Musichall in Broekland. En AC/DC meets Chuck Berry is helemaal waar gemaakt. Twintig nummers rock ’n roll zonder ook maar ergens gas terug te nemen. Met titels als ‘Live En Knetterhard’, ‘Kun Ie Ok Rock’n’, “Kom In De Biene’ en ‘Ik Neuk Wel, Ja’ krijgen we al een indruk wat we kunnen verwachten. Bier drinken, zweten, te keer gaan en lol maken, heerlijk. (7/10) (Goomah Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ