Asphodelus – Stygian Dreams

Facebookrssmail

Afgelopen februari bracht de Finse Gothic Doom Metal band Asphodelus hun album ‘Stygian Dreams’ uit via Terror From Hell Records. De band is afkomstig uit Finland en laten zich voor een teksten inspireren door oude Griekse Mythologie. Een filmisch intro is ‘Les Oceanides’ die lekker klinkt.

Maar meteen daarna word ik verrast door de lekkere jaren 80′ Doomsound van ‘Lamentation of The Lost Souls’. De band heeft duidelijk goed geluisterd naar bands uit dit tijdperk met hun mid-tempo sound en die typische jaren 80’Doom gitaarriff. Ook de vocalen sluiten daar prima op aan en zijn geheel in de jaren 80’gruntstijl gespeeld.

Nostalgische waarde blijft deze plaat behouden met tracks als ‘Scent of Venus’, ‘The Hourglass Infernal’, ‘Delusions Ad Astra’, en de titel track ‘Stygian Dreams’. Vooral ‘The Hourglass Infernal’ heeft een heerlijk bombastische Doomsound met riffs, soundeffects, en prima vocalen. De dromerige keyboards op de achtergrond maken het geheel af van deze track. Afsluiter ‘Where Freezing Spirits Fall’ is een prima afronding van het album met een bijpassende, dromerige gitaarriff.

Pure nostalgie naar de jaren 80, dat is het gevoel wat ik krijg bij het beluisteren van dit album. Niet alle songs op dit album zijn even sterk uitgevoerd, maar de puurheid van de sound weet dit album uitstekend overeind te houden. Een redelijk album voor iedereen die houdt van de typische jaren 80′ Doom Metal Muziek. (75/100) (Terror From Hell Records)

Tracklist Stygian Dreams

1. Les Oceanides Intro
2. Lamentation of The Lost Soul
3. Scent of Venus
4. The Hourglass Infernal
5. Delusions Ad Astra
6. Stygian Dreaming
7. Sleep of Eternity
8. Where Freezing Spirits Fall

Line Up Asphodelus

J. Filppu – Vocals, Guitars
J. Väyrynen – Guitars
V. Kettunen – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ