Red Hot Chili Peppers naar Ziggo Dome

Facebookrssmail

Red-Hot-Chili-PeppersNa hun energieke optreden op Pinkpop komt Red Hot Chili Peppers voor het eerst in 4 jaar met een eigen concert naar Nederland. De Amerikaanse rockband geeft op dinsdag 8 november een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start woensdag 6 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.

Het 11e album van de Red Hot Chili Peppers ‘The Getaway’ behaalde wereldwijd de nummer 1 positie in de albumlijsten. Het nieuwe album debuteerde op nummer 1 in de Billboard Album Sales en op nummer 2 in de Billboard Top 200. ‘The Getaway’ is het zevende top-10 album van de band in Australië, België, Ierland, Nieuw-Zeeland en in Nederland. In Duitsland en Groot Brittannië kwam het album binnen op de nummer 2 positie. ‘The Getaway’ is geproduceerd door Danger Mouse en gemixed door Nigel Godrich en ontving lovende kritieken.

 

Red Hot Chili Peppers, bestaande uit zanger Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer is een van de succesvolste rock acts aller tijden. Ze verkochten meer dan 60 miljoen albums waaronder 5 multi-platina LP’s. Ze wonnen zes Grammy Awards, waaronder Best Rock Album voor ‘Stadium Arcadium’, Best Rock Performance By a Duo or Group voor ‘Dani California’, Best Rock Song voor ‘Scar Tissue’ en Best Hard Rock Performance With Vocal voor ‘Give It Away’.  Daarnaast is het viertal in 2012 opgenomen in the Rock and Roll Hall of Fame.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ