MFC Outside kondigt editie 6 aan met The Pheromones en The Damned few

Facebookrssmail

Zaterdag 13 juli houdt de organisatie van het Metal Front Coevorden de  zesde editie van het openluchtconcert MFC Outside. Dit evenement wat  oorspronkelijk begon als een barbecue voor leden en kennissen is  lichtelijk uit zijn voegen gebarsten met een gemiddeld bezoekersaantal  van zo’n 200 man. Dit is mede te wijten door de beslissing om twee  bands op een buitenpodium neer te zetten afgewisseld door een club DJ  die tussen de acts old school vinyl draait, zodat iedereen de gehele  avond kan genieten van oldies, goldies en live muziek. Traditioneel  kan men voor vlees of andere snacks terecht bij de cateraar op het  terrein. En als de avondschemering intreedt worden de vuurkorven  ontstoken en wordt samen met o.a. de buitenspots gezorgd voor een  kleurrijk vuurwerk.

De bands die dit jaar op het programma staan zijn The Pheromones  afkomstig uit Amsterdam, die zich profileren als een rockband die  tegen de retro- en bluesy garagerock aan schuurt en wanneer nodig  alles weten te omhullen in een catchy verpakking. Voorafgegaan staat  The Damned Few op het podium die de vlammen op laten laaien met rock,  blues en pshychedelia uit de sixties en seventies, maar dan op  anabolen. De draaitafel die bediend word door DJ-Deamon wordt belegd  met een indrukwekkende collectie lp’s die tracks bevatten uit het  repetoire van o.a. CCR, Uriah Heep en The Jimmy Castor Bunch.

The Pheromones

The Pheromones uit onze hoofdstad waren verantwoordelijk voor de  aanstekelijke hit ‘Stronger’ die te horen was in de trailer van de  Amerikaanse serie Californication. Na vele optredens op Nederlandse  podia en festivals hebben ze een sterke live-reputatie opgebouwd. Hun  energieke show staat strak van testosteron en zorgt bij het publiek  gegarandeerd voor extra aanmaak van dopamine. Soms in een strak catchy  jasje en hier en daar schurend tegen de retro- en bluesy garagerock aan.

30 Januari brengen ze hun 3de album ‘Favourite Mistakes’ uit.  Onvervalste rockliedjes met af en toe een vleugje nostalgie. Denk aan:  The Romantics, The Kinks, ZZ top, The Rolling Stones, Jet & The Small  faces.
Laat deze kans niet liggen en laat je trommelvliezen genieten van deze  vrolijke rockband uit de steegjes van druilerig Amsterdam.

The Damned Few

The Damned Few bestaande uit Dion (vocals), Michiel (gitaar), Mark  (bas) en Piero (drums) is smerigheid in zijn meest pure vorm. De sound  van rock, blues en psychedelica uit de sixties en seventies, maar dan  op anabolen…
Hun muziek is gemaakt met hart, ziel, ballen en blote handen.  Ambachtelijk vervaardigd in de muzikale keuken van Overijssel.

Enigszins vergelijkbaar met bands als Blues Pills en Graveyard en met  een dijk van een EP getiteld ‘Dirt’ op zak krijg je een supersonische  klap voor je bakkes en zie je een dikke middelvinger naar de moderne,  ‘plastic’ popmuziek. Rock ‘n fucking roll!

Zaterdagavond 13 juli opent het Metal Front Coevorden de poorten om  20:00 uur en om 21:00 uur staat de eerste band klaar voor het  startschot. De entree is 3,- euro en clubleden hebben gratis toegang.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ