Sepultura covert Public Enemy’s ‘Black Steel In The Hour Of Chaos’

Facebookrssmail

Ondanks dat het misschien wel de grootste muziekexport van Brazilië ooit was, toen extreme metallegendes Sepultura hun oorspronkelijke frontman en oprichter (naast broer en drummer Iggor Cavalera) Max Cavalera in 1996 verloren na hun enorm invloedrijke ‘Roots’-album, dachten velen dat de band niet zou herstellen van zijn vertrek. Echter, punk- en hardcore scene-veteraan Derrick Green uit Cleveland, vond Sepultura een formidabele vervanger die de band met kracht en overtuiging door dit nieuwe tijdperk van hun carrière zou leiden.

‘Sepulnation – The Studio Albums 1998 – 2009’, uitgebracht via BMG op 22 oktober, viert de tweede fase van de band en deze boxset van vijf albums (op acht platen vinyl of vijf cd’s) bevat de albums; Against, Nation, Roorback, Dante XXI en A-Lex, allemaal op halve snelheid gesneden, geremasterd en voor het eerst in tien jaar terug op 180g vinyl en ook als cd-box voor verzamelaars.

Bovendien bevat het ‘Roorback’-album de zeldzame ‘Revolusongs’-EP, die voor het eerst digitaal beschikbaar is en waarop de band hun invloeden vierde met covers van bands zo muzikaal breed als Devo, Exodus, U2 en Massive Attack! Wij hebben hier nu al de nieuwe video van hun versie van Public Enemy’s ‘Black Steel In The Hour Of Chaos’ van de ‘Revolusongs’ EP!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ