Alter Bridge naar de Heineken Music Hall

Facebookrssmail

Op donderdag 10 november komt de Amerikaanse hardrockband Alter Bridge naar Amsterdam. Ze spelen een show in de Heineken Music Hall. De support act wordt verzorgd door de Nieuw-Zeelandse hardrockers van Like A Storm. De kaartverkoop voor het concert in de Heineken Music Hall start aanstaande vrijdag 8 juli om 10.00 uur via Ticketmaster.

233282

Alter Bridge is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot één van de grotere hardrockbands uit de Verenigde Staten van deze tijd. Hun muziek staat bekend als melodische hardrock. Na verschillende soloprojecten van de bandleden de afgelopen jaren verschijnt er in 2016 weer een nieuw Alter Bridge album. Met het vijfde studioalbum op komst kondigt de band nu ook een Europese tour aan.

Met het indrukwekkende bereik van de stem van Myles Kennedy en de scheurende gitaarsolo’s van Mark Tremonti staat de band bekend om hun overdonderende en vlekkeloze live-reputatie. Tremonti is drie jaar achter elkaar benoemd tot Guitarist of the Year door Guitar World en is bekroond met een Grammy Award voor zijn werk met Creed. Drie jaar geleden stond Alter Bridge ook in de Heineken Music Hall, toen stond de show in het teken van het succesvolle vierde album ‘Fortress’.

Na het uit elkaar gaan van Creed in 2004 startten gitarist Mark Tremonti, bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips samen met Myles Kennedy Alter Bridge. Datzelfde jaar nog bracht de band hun debuutalbum ‘One Day Remains’ uit. Het album bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Toen de band drie jaar later hun tweede album ‘Blackbird’ uitbracht scoorden ze hun eerste hits met de singles ‘Rise Today’ en ‘Watch Over You’. In 2009 volgde er een korte reünie van Creed en startte Kennedy zijn samenwerking met de legendarische Guns ‘N’ Roses gitarist Slash. Na de uitgave van het derde album genaamd ‘ABIII’ in 2010 maakte Alter Bridge een uitgebreide rondreis langs concertzalen. Die tournee werd onsterfelijk dankzij het nu al legendarische uitverkochte concert in de Wembley Arena. Ook het vierde album ‘Fortress’ kwam met lovende recensies de hitlijsten binnen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ